Over ons

GESCHIEDENIS

Cor Kroeske heeft in de jaren ’80 het originele HOKAMIX recept ontwikkeld. Hij kwam op het spoor van kruiden en fytotherapie, doordat hij als dierenliefhebber niet kon accepteren dat er geen oplossing voor heupdysplasie-klachten bij honden was.

Verdere ontwikkeling

Uitgebreid onderzoek en testen leidden uiteindelijk tot HOKAMIX. Deze bijzondere ontdekking en het enthousiasme over HOKAMIX hebben gezorgd voor een lijn met producten die wereldwijd gebruikt wordt. Dat had Kroeske senior vast niet voorzien, maar hij had het zeker prachtig gevonden.

Uitbreiden en groei

Vanaf 1997 heeft Jan Kroeske het stokje van zijn vader overgenomen. Met dezelfde passie als Cor Kroeske, is hij verder gegaan met zijn levenswerk. Eind 2000 is het bedrijf van Bennekom naar het Achterhoekse Dinxperlo verhuisd. Dit pand gaf de mogelijkheid tot uitbreiden en groei.

De HOKAMIX filosofie

Gezondheidsklachten en voeding

In de jaren 80 kwamen de complete voeders in opmars. Dit bracht honden- en katteneigenaren veel gemak. Maar helaas stegen sindsdien ook het aantal gezondheidsklachten die verband houden met de voeding, zoals extreem verharen of jeuk.
De fabrikanten van diervoeders proberen de natuurlijke voeding na te bootsen om te voorzien in de behoeften van uw viervoeter. Ondanks grote zorg van fabrikanten treden vaak klachten op gerelateerd aan voeding. Dat komt doordat verschillende voedingsstoffen – zelfs in kwalitatief goede ingrediënten – verloren kunnen gaan tijdens de bereiding. Of ze veranderen tijdens het productieproces van vorm (bijvoorbeeld door verhitting). Dit kan ervoor zorgen dat ze niet, of lastig, opneembaar zijn.

Medicijnen versus supplementen

Klachten kunt u met medicijnen weliswaar vaak (snel) verhelpen, maar als de voeding niet wordt aangepast, is de kans groot dat de klachten terugkomen. Door toevoeging van supplementen aan de voeding, kunt u de oorzaak aanpakken. 

Uw hond of kat is niet gemiddeld

Elk huisdier is speciaal en heeft een eigen voedingsbehoefte. Deze kunnen uiteenlopen door o.a. leeftijd, ras, inspanning, aanleg, dracht of lactatie.

Voor de ene viervoeter is alleen een droge brok voldoende, terwijl het bij een andere tekorten kan opleveren. Is de voeding niet goed afgestemd op wat een honden- of kattenlichaam nodig heeft, dan kan dat klachten geven.

Hond en Kat

Ook ik dacht dat een compleet voer echt compleet was en dat je er vooral niets aan mag toevoegen. Maar hondenvoer is sterk gericht op de ‘gemiddelde hond‘. Het ene lichaam werkt net even anders dan het andere. Het is raadzaam de tekorten aan te vullen om gezondheidsklachten te voorkomen.“

 

— Marina van de Water-Veenendaal, Dierenarts

HOKAMIX ondersteunt:

Missie

Jan Kroeske: “Het geeft ons enorm veel plezier en voldoening om honden in een optimale conditie te krijgen en te houden. Dus als het aan ons ligt, blijven we dat nog heel lang doen! Hoewel… liever dan klachten verlichten, zouden we ze eigenlijk liever voorkomen. Dat is natuurlijk niet altijd mogelijk. Een groot deel van de klachten houdt echter verband met de voeding! Uit voorzorg HOKAMIX als aanvulling geven, is een verstandig besluit. Die boodschap willen wij graag overbrengen naar hondenbezitters en daarmee het dierenwelzijn verhogen. Dit voelen we als onze missie.”