Over ons

GESCHIEDENIS VAN HOKAMIX

Cor Kroeske heeft in de jaren ’80 het originele HOKAMIX recept ontwikkeld. Als dierenliefhebber wilde hij graag ondersteuning bieden aan de gezondheid van dieren. Zo kwam hij op het spoor van kruiden en fytotherapie. 

Verdere ontwikkeling

Uitgebreid onderzoek en testen leidden uiteindelijk tot HOKAMIX. Deze bijzondere ontdekking en het enthousiasme over HOKAMIX hebben gezorgd voor een lijn met producten die wereldwijd gebruikt wordt. Dat had Kroeske senior vast niet voorzien, maar hij had het zeker prachtig gevonden.

Uitbreiden en groei

Vanaf 1997 heeft Jan Kroeske het stokje van zijn vader overgenomen. Met dezelfde passie als Cor Kroeske, is hij verder gegaan met zijn levenswerk. Eind 2000 is het bedrijf van Bennekom naar het Achterhoekse Dinxperlo verhuisd. Dit pand gaf de mogelijkheid tot uitbreiden en groei.

De filosofie achter HOKAMIX

Gezondheidsklachten en voeding

In de jaren 80 kwamen de complete voeders in opmars. Dit bracht honden- en katteneigenaren veel gemak. Maar helaas stegen sindsdien ook het aantal gezondheidsperikelen die verband houden met de voeding, zoals extreem verharen of een gevoelige huid.

De fabrikanten van diervoeders proberen de natuurlijke voeding na te bootsen om te voorzien in de behoeften van uw viervoeter. Ondanks grote zorg van fabrikanten treden vaak gezondheidsperikelen op gerelateerd aan voeding. Dat komt doordat verschillende voedingsstoffen – zelfs in kwalitatief goede ingrediënten – verloren kunnen gaan tijdens de bereiding. Of ze veranderen tijdens het productieproces van vorm (bijvoorbeeld door verhitting). Dit kan ervoor zorgen dat ze niet, of lastig, opneembaar zijn.

Medicijnen versus voeding

Gezondheidsperikelen kunt u met medicijnen weliswaar vaak (snel) verhelpen.
Echter als de samenstelling van de voeding niet wordt aangepast, is de kans groot dat ze weer terugkomen. 

Uw hond of kat is niet gemiddeld

Elk huisdier is speciaal en heeft een eigen voedingsbehoefte. Deze kunnen uiteenlopen door onder andere leeftijd, ras, inspanning, aanleg, dracht of lactatie.

Voor de ene viervoeter is alleen een droge brok voldoende, terwijl het bij een ander tekorten kan opleveren. Is de voeding niet goed afgestemd op wat een honden- of kattenlichaam nodig heeft, dan geeft dat vaak gezondheidsperikelen.

Hond en Kat

"Ook ik dacht dat een compleet voer echt compleet was en dat je er vooral niets aan mag toevoegen. Maar hondenvoer is sterk gericht op de ‘gemiddelde hond‘. Het ene lichaam werkt net even anders dan het andere. Het is raadzaam de tekorten aan te vullen om gezondheidsperikelen te voorkomen.“

Marina van de Water-Veenendaal, Dierenarts

HOKAMIX ondersteunt:

“Het geeft ons enorm veel plezier en voldoening om honden in een optimale conditie te krijgen en te houden. Dus als het aan ons ligt, blijven we dat nog heel lang doen! Een groot deel van de gezondheidsperikelen houdt verband met de voeding. Daarom is het raadzaam de voeding te optimaliseren met supplementen. Dat is de boodschap willen wij graag overbrengen naar hondenbezitters om daarmee het dierenwelzijn verhogen. Dit voelen we als onze missie.”

Jan Kroeske

MAAK KENNIS MET HOKAMIX!

Wilt u uw viervoeter kennis laten maken met HOKAMIX? Begin dan met het bestellen van een introductiepakket. Hierin vindt u verschillende smaakmonsters en informatie. U kunt zelf het introductiepakket samenstellen met de smaakmonsters van uw keuze.

Zo kunt u uitproberen welke variant het beste door uw hond geaccepteerd wordt. De inhoud van de smaakmonsters is niet voldoende om de werking uit te proberen.

Zodra u bepaald heeft welke variant het beste wordt geaccepteerd kunt u een kleinere verpakking bestellen om de werking te gaan testen. In het proefpakket zit een waardebon van 10 euro die u gelijk bij deze bestelling kunt inwisselen.

Voor viervoeters die een BARF-menu krijgen, kunt u de BARF producten selecteren wanneer u een Introductiepakket bestelt.