Over Ons

Geschiedenis

Het originele HOKAMIX recept is sinds de jaren ’80 op de markt. HOKAMIX is ontwikkeld door Cor Kroeske, die als dierenliefhebber niet kon accepteren dat er niets te doen was aan heupdysplasie-klachten bij honden. Hij kwam op het spoor van kruiden en fytotherapie.


Verdere ontwikkeling

Uitgebreid onderzoek en testen leidden uiteindelijk tot HOKAMIX. Deze bijzondere ontdekking en het enthousiasme over HOKAMIX hebben gezorgd voor een lijn met producten die wereldwijd gebruikt worden. Dat had Kroeske senior vast niet voorzien, maar hij had het zeker prachtig gevonden.

Uitbreiden en groei

Vanaf 1997 hebben Jan en Gonneke Kroeske het stokje van (schoon)vader overgenomen. Met dezelfde passie als Cor Kroeske, zijn ze verder gegaan met zijn levenswerk. Eind 2000 is het bedrijf verhuisd van Bennekom naar het Achterhoekse Dinxperlo. Dit pand gaf de mogelijkheid tot uitbreiden en groei.

Filosofie

Gezondheidsklachten en voeding

In de jaren 80 kwamen de complete voeders in opmars. Dit bracht honden- en katteneigenaren veel gemak. Maar helaas stegen sindsdien ook het aantal gezondheidsklachten die verband houden met de voeding, zoals extreem verharen, of jeuk.

De fabrikanten van diervoeders proberen de natuurlijke voeding na te bootsen om te voorzien in de behoeften van uw hond en kat. Ondanks grote zorg van fabrikanten treden vaak klachten op gerelateerd aan voeding. Dat komt doordat verschillende voedingsstoffen – zelfs in kwalitatief goede ingrediënten – verloren gaan tijdens de bereiding. Of ze veranderen tijdens het productieproces van vorm (bijv. door verhitting). Dit kan ervoor zorgen dat ze niet meer, of lastig, opneembaar zijn door het lichaam van uw huisdier.

Medicijnen versus supplementen

De klachten van de gezondheid kunt u met medicijnen weliswaar vaak (snel) verhelpen, maar als de voeding niet wordt aangepast, is de kans groot dat de klachten terugkomen. Door toevoeging van supplementen aan de voeding, kunt u de oorzaak aanpakken. U kunt dan op een natuurlijke wijze het lichaam weer in balans brengen.

Uw hond of kat is niet gemiddeld

Uw huisdier is speciaal. Elk huisdier heeft een eigen voedingsbehoefte. De voedingsbehoeften kunnen uiteenlopen door o.a. leeftijd, ras, inspanning, aanleg, dracht of lactatie.

Voor de ene hond of kat is alleen een droge brok voldoende, terwijl het bij een andere viervoeter tekorten kan opleveren. Is de voeding niet goed afgestemd op wat een honden- of kattenlichaam nodig heeft, dan kan dat lichamelijk klachten geven.

Ook ik dacht dat een compleet voer echt compleet was en dat je er vooral niets aan mag toevoegen. Maar hondenvoer is sterk gericht op de ‘gemiddelde hond‘. Het ene lichaam werkt net even anders dan het andere. Het is raadzaam de tekorten aan te vullen om gezondheidsklachten te voorkomen.“Marina van de Water-Veenendaal, Dierenarts

Missie

Jan Kroeske: “Het geeft ons enorm veel plezier en voldoening om honden in een optimale conditie te krijgen en te houden. Dus als het aan ons ligt, blijven we dat nog heel lang doen! Hoewel… liever dan klachten verlichten, zouden we ze eigenlijk liever voorkomen. Dat is natuurlijk niet altijd mogelijk. Een groot deel van de klachten houdt echter verband met de voeding! Uit voorzorg HOKAMIX als aanvulling geven, is een verstandig besluit. Die boodschap willen wij graag overbrengen naar hondenbezitters en daarmee het dierenwelzijn verhogen. Dit voelen we als onze missie.”