Onze hond is wat ouder en erg stram

Oorzaak van stram zijn bij oude hond vaak artrose

Waarschijnlijk heeft uw hond last van ouderdomsartrose in één of meerdere gewrichten. Artrose is een slijtage en beschadiging van het gewrichtskraakbeen. Als uw hond een tijd heeft gelegen, is deze bij het opstaan stijf en stram. Misschien loopt hij zelfs kreupel en heeft hij vaak zichtbaar pijn. Eenmaal aan de wandel loopt het allemaal weer soepeler. Naarmate hij ouder wordt neemt ook de spierkracht en kracht in de pezen en banden af.

Hoe pakt u het probleem aan

U kunt ervoor zorgen dat uw oude(re) hond meer plezier gaat krijgen in het bewegen en dit ook soepeler kan. Geef daarom HOKAMIX Gewricht+, dit is een combinatie van kruiden en mosselextract. De stoffen hierin, o.a. glucosamine en chondroïtine, versterken het kraakbeen in de gewrichten en de pezen en banden.

Tips voor een hond met artrose

  • Let op het lichaamsgewicht van uw hond. Overgewicht kan de situatie verergeren.
  • Gecontroleerd bewegen. Beweging is niet slecht voor gewrichten, als u dit maar verantwoord doet. Dus kunt u beter vaker per dag een klein eindje gaan lopen in plaats van een paar keer een hele grote wandeling. Ook kan u uw hond lekker laten zwemmen, dit is onbelast bewegen.

Gerelateerde ervaringen