Onze hond blijft zo erg uit zijn bek stinken

Geplaatst op

Stinken uit de bek door slechte vertering

Uw hond kan uit de bek stinken, omdat hij zijn voedsel niet goed verteert. Het kan ook zijn dat hij daardoor een onregelmatige ontlasting heeft, vaak moet poepen of een dunne(re) ontlasting heeft. De vacht kan ook vettig zijn of juist dof. En misschien heeft hij een verminderde eetlust.

Ziekten oorzaak van stinken uit de bek

Kijkt u ook even goed in de bek. De vieze lucht kan ook veroorzaakt worden door tandsteen, rotte tanden/kiezen of ontstekingen in de bek. Voor inwendige oorzaken, zoals ziekten aan de nieren, lever of suikerziekte is het van belang uw dierenarts in te schakelen.

Hoe pakt u het probleem aan

  • Als u ziekten als oorzaak heeft laten onderzoeken en er is niets afwijkends te vinden dan zit het probleem in de spijsvertering. Door het opschrokken van het voer of te vet voer kunnen honden een slechte spijsvertering hebben. Hier kan hij een slechte adem van krijgen.
  • In eerste instantie kunt u de droge brok voorweken, door het ongeveer 10 tot 15 minuten in lauwwarm water te zetten.
  • U kunt ook HOKAMIX toevoegen aan het voer. Een aantal kruiden in HOKAMIX bevatten stoffen welke de spijsverteringsklieren (zoals in de maag, darmen, galblaas), en daardoor de spijsvertering, stimuleert. Het eten blijft daardoor minder lang in de maag van uw hond en wordt sneller doorgesluisd naar zijn darmen. Dit helpt bij de geur uit de bek.
  • Heeft u niet voldoende effect bereikt na 8 weken probeer dan ook een vetarm dieet, een light-voeding.

Tip bij tandsteen

Heeft uw hond ook veel tandsteen, dan is het belangrijk in eerste instantie het overtollige te laten verwijderen onder een roesje bij de dierenarts.