Mijn kat heeft veel schilfers. Wat kan ik doen?

Waarschijnlijk bent u al langs uw dierenarts geweest om mijten uit te laten sluiten. Vooral bij jonge dieren kan de Cheyletiella mijt schilfers geven. Soms zie je er ook jeuk bij. Eventueel kan u een mijtdodend middel geven zoals Stronghold.

Tekort aan voedingsstoffen oorzaak schilfers

Schilfers kunnen ook ontstaan door een tekort in de voeding aan Omega vetzuren. Deze vetzuren kan uw kat niet zelf aanmaken, dus moet u ze via de voeding extra geven. Op sommige verpakkingen van voeders staat wel dat er omega vetzuren in zitten, maar als u de zak thuis een paar dagen open heeft staan dan zijn deze vetzuren zo ranzig en hebben ze geen werking meer. Uw kat kan ook een tekort krijgen aan vitamine A, B en E. Deze zijn erg belangrijk voor de gezondheid van haar huid.

Hoe pakt u het probleem aan?

Om de tekorten in de voeding aan te vullen, kunt u aan uw kat Catmix in combinatie met HOKAMIX Skin & Shine geven. HOKAMIX Skin & Shine kunt u over het voer sprayen. Hier zitten omega -3, -6 en -9 vetzuren in uit notenolie. Er zijn ook wel producten met zalmolie, maar daar gaan ze vaak zo van naar vis ruiken of krijgen ze diarree van.