Mijn kat heeft last van extreem verharen!

Geplaatst op

Oorzaken van extreem haarverlies

Uw kat leeft waarschijnlijk, net als vele soortgenoten, veel in huis. Doordat er een vrijwel constante omgevingstemperatuur is, zie je vaak constant verharen.
Ook als uw kat onder stress staat, bijvoorbeeld door een bezoekje aan de dierenarts, kan zij meer verharen. Misschien bent u net verhuist, is er een nieuwe huisgenoot gekomen, of is er een soortgenoot overleden. Dit geeft ook stress. Als zij net een operatie heeft ondergaan, door de narcose, kan er ook haarverlies te zien zijn. Een tekort in de voeding van vooral vitaminen en omega vetzuren heeft ook o.a. als resultaat dat uw kat meer verhaart.

Hoe pakt u het probleem aan?

  • Borstel uw kat maximaal 2 keer per week, anders heeft u kans dat haren die eigenlijk nog niet los horen te laten dit dan wel doen. Met als resultaat nog meer verharen.
  • Een moeilijke: Probeer stress factoren zoveel mogelijk te voorkomen. Eventueel kunt u een rustgevend middel als Feliway gebruiken, hiermee voelt ze zich meer op haar gemak.
  • Gebruik een kwalitatief goed voer, deze is makkelijker te verteren. Als u droge brok geeft, kunt u deze 10 tot 15 minuten voorweken in lauw warm water. Zo hoeven de maag en darmen minder moeite te doen om het voer te verteren.
  • Wilt u weten welk van onze producten bij uw gezondheidsvraag past? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag.
  • Ontworm uw kat regelmatig, dat wil zeggen 3 tot 4 keer per jaar, met een goed middel zoals Drontal of Milbemax. Wormen kunnen grote energievreters zijn en zorgen voor een slechtere (vacht)conditie.