Mijn hond heeft, vooral op de rug, erg veel schilfers.

Geplaatst op

Mijten uitsluiten

Waarschijnlijk bent u al langs uw dierenarts geweest om mijten uit te laten sluiten. Vooral bij jonge dieren kan de Cheyletiella mijt schilfers geven. Soms zie je er ook jeuk bij. Eventueel kan u een mijtdodend middel geven zoals Stronghold.

Omega vetzuren en schilfers

Schilfers kunnen ook ontstaan door een tekort in de voeding aan Omega vetzuren. Deze vetzuren kan uw hond niet zelf aanmaken, dus moet u ze extra via de voeding geven. Op sommige verpakkingen van voeders staat wel dat er omega vetzuren in zitten, maar als u de zak thuis een paar dagen open heeft staan dan zijn deze vetzuren zo ranzig en hebben ze geen werking meer.

Naast schilfers ook een vette huid; seborroe

Of misschien heeft uw hond daarbij ook een hele vette huid. En ruikt hij heel sterk naar hond. Dan kan hij ook last hebben van een aandoening die seborroe heet. Dan wordt er een afwijkend soort hoorn gemaakt in de huid, waardoor er schilfers komen. De productie van de talg is ook afwijkend, dat zorgt voor de vieze hondenlucht. Het voer wat u uw hond geeft heeft ook invloed op de talg. Voedingsstoffen als vitamine A en omega-vetzuren vooral.
U kunt de hond wassen met een teershampoo of zwavelshampoo om de ergste schilfers en vetheid weg te krijgen. Als uw hond last heeft van seborroe dan kunnen er wel andere aandoeningen mee spelen, zoals een afwijking in de stofwisseling of vetvertering, allergie of parasieten. Wel even de moeite waard om het daar even te bespreken met uw dierenarts.

Hoe pakt u het probleem aan

U kunt voedingssupplementen geven om de gezondheid van de huid te ondersteunen. Wilt u weten welke van onze producten bij uw gezondheidsvraag past? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag.