Mijn hond heeft last van extreem verharen!

Geplaatst op

Oorzaken van extreem haarverlies

Uw hond leeft waarschijnlijk, net als vele soortgenoten, veel in huis. Doordat er een vrijwel constante omgevingstemperatuur is, zie je vaak constant verharen.
Ook als uw hond onder stress staat, bijvoorbeeld door een bezoekje aan de dierenarts, kan hij meer verharen. Misschien bent u net verhuist, is er een nieuwe huisgenoot gekomen, of is er een maatje overleden. Dit geeft ook stress. Hormoonveranderingen zoals een castratie kan ook leiden tot haarverlies. Of als hij net een operatie heeft ondergaan, door de narcose. Een tekort in de voeding van vooral vitaminen en omega vetzuren heeft ook o.a. als resultaat dat uw hond meer verhaart.

Hoe pakt u het probleem aan

  • Borstel uw hond maximaal 2 keer per week, anders heeft u kans dat haren die eigenlijk nog niet los horen te laten dit dan wel doen. Met als resultaat nog meer verharen.
  • Een moeilijke: Probeer stress factoren zoveel mogelijk te voorkomen. U kunt ook Amiqure Stress als supplement gaan geven om rust te geven.
  • Gebruik een kwalitatief goed voer, deze is makkelijker te verteren. Als u droge brok geeft, kunt u deze 10 tot 15 minuten voorweken in lauw warm water. Zo hoeven de maag en darmen minder moeite te doen om het voer te verteren.
  • Voeg HOKAMIX en HOKAMIX Skin & Shine aan het voer toe. Zo worden eventuele tekorten aan vitaminen, mineralen, spoorelementen en omega vetzuren aangevuld.
  • Ontworm uw hond regelmatig, dat wil zeggen 3 tot 4 keer per jaar, met een goed middel zoals Drontal® of Milbemax®. Wormen kunnen grote energievreters zijn en zorgen voor een slechtere (vacht)conditie.