Mijn hond heeft kale plekken

Geplaatst op

Schildklier, parasieten, voeding kan oorzaak kaalheid zijn

U moet er even goed op letten of uw hond ook andere verschijnselen heeft. Zitten deze kale plekken voornamelijk aan de zijkant, in de flanken. Is uw hond ook te dik en heeft hij een slechte conditie dan kan een traag werkende schildklier het probleem zijn. Dit kan uw dierenarts verder onderzoeken door een bloedonderzoek te doen.

Of ziet u de kale plekken verspreid over het lichaam met misschien ook wat schilfers. Dan is kunt u even bij uw dierenarts langs gaan om infecties met schimmel en mijten uit te laten sluiten. Bij een schimmelinfectie kunt u zelf, of uw huisgenoten, ook rode schilferige plekjes krijgen.

Misschien heeft uw hond over het hele lichaam een droge doffe dunne vacht, met haren die snel afbreken en schilfers. Dan kan het ook zijn dat hij een tekort heeft in de voeding aan vitaminen, mineralen en omega vetzuren.

Hoe pakt u het probleem aan

  • U kunt een bezoek aan uw dierenarts brengen om oorzaken uit te laten sluiten zoals een schildklierprobleem of parasieten.
  • Wilt u weten welke van onze producten bij uw gezondheidsvraag past? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag.
  • Belangrijk is het dat uw hond een kwalitatief goed basis voer krijgt met goed opneembare eiwitten.
  • Als u droge brokken geeft, dan kunt u dit 10 tot 15 minuten voorweken met lauw warm water zodat het beter en sneller verteerd wordt in het lichaam.