Mijn hond heeft een voedselovergevoeligheid

Geplaatst op

Verschijnselen van voedselovergevoeligheid

Uw hond kan last hebben van zijn huid. Misschien zit hij te schuren met zijn kop en bijt hij aan zijn poten. Heeft uw dierenarts een prik tegen de jeuk gegeven dan werkt dat meestal niet tot nauwelijks in dit geval.Het kan ook zijn dat uw hond meer laat zien aan de maag en darmen en braakt, of dunne ontlasting heeft.

Voedsel-overgevoeligheid kan oorzaak zijn van jeuk

Voedsel-overgevoeligheid kan eigenlijk optreden voor alle bestanddelen in het voer. Uw hond krijgt waarschijnlijk al jaren hetzelfde voer. Waar ze meestal gevoelig voor zijn is rund, kip, melk, ei, maïs en tarwe. En dit zit in heel veel voeders wat te koop is. U kunt overstappen op een voeding waar eiwitten in zitten waar uw hond nog niet eerder mee in contact is gekomen, bijvoorbeeld met konijn of eend, gecombineerd met tapioca of aardappel. Geef dit voer dan 8 tot 10 weken. U mag er niets anders bijgeven. Dus geen hondenkoekjes, kluifjes, korstje brood of iets dergelijks. Anders heeft deze hypoallergene voeding geen zin en krijgt uw hond alsnog jeuk. Het overschakelen naar het nieuwe voer moet u wel geleidelijk doen, dus in ongeveer een weekje tijd. Steeds iets meer van het nieuwe voer en steeds wat minder van het oude.

Hoe pakt u het probleem aan

  • U kunt overstappen op een hypoallergene voeding om voedselovergevoeligheid uit te sluiten.
  • Wilt u weten welke van onze producten bij uw gezondheidsvraag past? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag.