Ik heb ander voer gekocht en nog eet mijn kat slecht?

Geplaatst op

Tips voor het voeren van uw kat

Uw kat is helaas niet de enige, een kat is inderdaad een lastige eter. Of hij wat wil eten hangt niet alleen af van hoe hij het voer vindt ruiken of smaken, maar ook van zijn omgeving. Het mag niet te druk zijn rond zijn voerbak, geef deze een rustig plekje in huis. Het werkt het beste om een kat vanaf het begin verschillende dingen te leren eten. Hij kan namelijk uitgegeten raken op een bepaald voer. Teveel variëren is ook weer niet goed. Dat kan leiden tot bijvoorbeeld diarree. Is uw kat alleen gewend aan blikvoer en u geeft ineens droge brokjes, dan herkent hij dit niet.

Is de reden dat uw kat slecht eet ziekte?

Wat belangrijk is, is oogt uw kat ziek. Dus is hij extreem afgevallen, braakt hij veel, heeft hij diarree, of drinkt veel dan kunt u beter een bezoekje aan uw dierenarts brengen. Gebrek aan eetlust kan hij ook krijgen van bijvoorbeeld een ziekte in het maagdarmkanaal, lever, of nieren. Of misschien heeft hij pijn in de bek door een ontsteking, of heeft hij stress omdat er een nieuwe huisgenoot is of u net verhuisd bent.

Hoe pakt u het probleem aan

Oogt uw kat gezond. U kunt dan als een smaakbevorderaar GRAU Rundervet Poeder geven samen met CatMix geven. De CatMix kruiden bevatten stoffen welke de spijsverteringsklieren (zoals in de maag, darmen, galblaas), en daardoor de spijsvertering, stimuleert. Hierdoor kan het maagdarmkanaal optimaal zijn werk doen.