Mijn kat heeft chronische niesziekte?

Geplaatst op

Niesziekte is o.a. een herpesvirus, dit virus komt vooral weer naar boven als de weerstand van uw kat verlaagt is. Bijvoorbeeld als uw kat naar het pension gaat in vakantietijd.

Weerstand verhogen met voedings-supplement

Om de weerstand te verhogen in het geval van niesziekte zijn de belangrijkste vitaminen A, E en C. Vitamine A is nodig voor de opbouw, afdekking en afdichting van het slijmvliesoppervlak van o.a. de luchtwegen. Het beschermt dus eigenlijk het slijmvlies. Bij een tekort aan vitamine E kunnen er door vorming van vrije radicalen ontstekingsreacties in o.a. slijmvliezen ontstaan. Vitamine C wordt algemeen genoemd in de afweer tegen infecties en stress. De behoefte bij uw kat is vrij groot, er is geen reservevorming, daarom moet hij het dagelijks met het voer binnen krijgen. In de voeding zit wel wat vitamine C, maar door het bewerken van voedsel en de lange opslag kan de hoeveelheid vitamine C in het voer heel weinig zijn. Een aantal mineralen en spoorelementen zijn nodig voor de werking van vitaminen. Het is daarom noodzakelijk dat deze ook worden aangevuld.

Hoe pakt u het probleem aan

  • Wilt u weten welk product bij uw gezondheidsvraag past? Neem gerust contact met ons
    op. We helpen u graag.
  • Als uw kat een hele volle neus heeft door veel neusuitvloeiïng, dan mag u ook Otrivin baby gebruiken om de neus open te houden. Zo heeft hij meer eetlust.