De neus van mijn hond heeft weinig pigment

Oorzaken minder pigment neus

De neuskleur van uw hond wordt bepaald door het erfelijk materiaal. Soms vervaagt de kleur van de neus in koudere maanden en komt de kleur weer mooi terug in de zomer. Bij sommige rassen verkleurt de neus ook van zwart naar bruin of roze naarmate ze oud(er) worden. Een aantal aandoeningen kunnen zorgen voor het minder pigment aan de neus, zoals contactallergie, of een immuunziekte. Daarom kunt u misschien eerst even een bezoekje brengen aan uw dierenarts om dit uit te sluiten. Soms is het gewoon ook niet duidelijk waarom de neus lichter kleurt.

Hoe pakt u het probleem aan

  • Vraagt u zich af of uw hond ook nog andere verschijnselen heeft, zoals elders op het lichaam witte haren.
  • Sommige dieren zijn gevoelig voor plastic bakken, dit kan de neuskleur lichter maken. Gebruik daarom roestvrijstalen eet- en drinkbakken.
  • Als er verder geen andere lichamelijke verschijnselen zijn dan kunt u GRAU Vlierbesdragees aan uw hond geven. De combinatie van plantenkleurstoffen en het natuurlijk hoog ijzergehalte in dit product ondersteunt de donkere pigmentatie van onbehaarde huiddelen, zoals neus, lippen en ooglidranden.

Gerelateerde ervaringen

  • Hond Willem met allergie voelt zich met HOKAMIX zich een stuk beter. 1
    Met o.a. HOKAMIX geen eiwitallergie klachten meer
    Onze hond heet Willem. Het is een Australische Terriër van 3 ½ jaar oud. Hij is waarschijnlijk allergisch voor eiwitten. We waren de wanhoop nabij. Maar met hulp van uw supplementen voelt onze hond, en wij ook, zich een heel stuk gelukkiger.
    Lees meer