Bij mijn hond is Heupdysplasie vastgesteld

Geplaatst op

Heupdysplasie, of een abnormaal gevormd heupgewricht

Zoals u waarschijnlijk al weet is Heupdysplasie, of afgekort HD, een stoornis in de ontwikkeling van de heupgewrichten. Het heupgewricht van uw hond is daardoor abnormaal gevormd (afgeplatte kop en ondiepe kom) en sluit niet meer normaal aan. Het kan zijn dat uw hond dit geërfd heeft van één van zijn ouders. De samenstelling van het voer is belangrijk, vooral tijdens de groei. En ook of uw hond veel trappen moet lopen als u bijvoorbeeld in een flat zonder lift woont.

Hoe pakt u het probleem aan

U kunt een supplement met o.a. glucosamine en chondroïtinesulfaat aan de voeding toevoegen. Deze bestanddelen zitten van oorsprong in gewrichten, pezen en banden. Op deze manier ondersteunt u de functie van de pezen en banden rond het heupgewricht. Belangrijk voor het behoud van soepele gewrichten en goed voor het kraakbeen.

Wilt u weten welke van onze producten bij uw gezondheidsvraag past? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag.

Tips voor een hond met Heupdysplasie

Om ervoor te zorgen dat uw hond met HD soepel blijft, kunt u de spieren trainen. Denkt u daarbij aan het lopen naast de fiets, of in de zomer lekker zwemmen. Het mag dus best actief bewegen zijn, maar wel gecontroleerd. Dus doe niet te gek. Beter is het vaker een korte periode te bewegen dan een paar keer een hele tijd.
Let u ook goed op het lichaamsgewicht, uw hond mag niet te zwaar worden. Dit is een zware belasting voor de toch al aangetaste gewrichten.