Vier nieuwe producten met belangrijke omega vetzuren

Geplaatst op

Essentiële vetzuren (zoals omega vetzuren) zijn vetzuren die het lichaam zelf niet kan aanmaken, terwijl het lichaam ze wel nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. U kunt ze toevoegen aan de voeding op verschillende manieren.

Verschijnselen bij tekort aan omega vetzuren

Elk lichaamsweefsel en orgaan bestaat uit zeer specifieke cellen. Zo is de huid het grootste orgaan van het lichaam. Is er een tekort aan essentiële vetzuren, dan zal dit als eerste zichtbaar zijn aan de huid en vacht. De gevolgen zijn bijvoorbeeld een droge en/of gevoelige huid, afgebroken haren en een vacht die gemakkelijk en blijvend uitvalt.

Wij hebben een aantal nieuwe producten in ons assortiment opgenomen welke deze belangrijke vetzuren bevatten, zodat u ze makkelijk aan de voeding kan toevoegen;

Velcote

Met omega 3-, 6- en 7-vetzuren.
Ter ondersteuning bij huid- en vachtproblemen en van de weerstand. Ideaal voor kortharige rassen. Voor langharige rassen adviseren wij HOKAMIX Skin&Shine.

K1 Miracle Coat

Soft capsules, met omega 3- en 6-vetzuren.
De hoog geconcentreerde omega 3- en omega 6-vetzuren ondersteunen een glanzende vacht en een mooie huid, maar bieden ook ondersteuning bij een rode en/of gevoelige huid.

Omega Skin Care

Met omega 3- en 6-vetzuren.
Ter ondersteuning van huid, vacht en weerstand (preventief). Mochten er huid- en vachtproblemen zijn, dan adviseren wij één van de bovenstaande producten.

Zalmolie

Met omega 3- en (in mindere mate) 6-vetzuren.
Ter ondersteuning van huid en vacht (preventief). Mochten er huid- en vachtproblemen zijn, dan adviseren wij één van de bovenstaande producten.

In de voeding onvoldoende of verkeerde verhouding vetzuren

Bij het produceren van de voeding van uw viervoeter worden er vaak omega vetzuren toegevoegd. Helaas gaan deze veelal verloren door verhitting tijdens dit proces en/of het openstaan van de zak. Hierdoor krijgt uw viervoeter niet voldoende binnen. Daarnaast is de verhouding meestal niet optimaal (te veel omega 6 ten opzichte van omega 3).

Eenvoudige toevoeging van pure oliën zoals zonnebloem- of olijfolie is minder zinvol, omdat deze minder verschillende vetzuurtypen bevatten.

Advies

Wilt u weten welk product bij uw gezondheidsvraag past? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag.