Proden PlaqueOff®- goede verzorging van het gebit

Geplaatst op

Goed zorgen voor het gebit en het tandvlees is even belangrijk voor onze huisdieren als voor ons. Als tandplak eenmaal verkalkt is tot tandsteen, helpt tandenpoetsen niet meer. In veel gevallen moet het onder narcose worden verwijderd door een dierenarts. Niet fijn!

Slecht gebit – slecht voor de gezondheid


Maar dat is niet het enige. Zou je niets aan het tandsteen doen, dan kan dat zorgen voor een slechte adem, geïrriteerd tandvlees en verlies van tanden en kiezen. Sterker nog, het kan zelfs de werking van het hart, de longen, lever en de nier negatief beïnvloeden.

Wat is ProDen PlaqueOff®

Belangrijk dus om te zorgen voor een goede mondhygiëne van uw huisdier. Dat kan met ProDen PlaqueOff® wat wordt gemaakt van de Noord-Atlantische alg Ascophyllum nodosum. ProDen PlaqueOff® werkt systemisch, d.w.z. door de bloedstroom. Aangenomen wordt dat het het vermogen van tandplak om te ‘kleven’ aan oppervlakken in de mond beïnvloedt en harde tandsteenafzettingen verzacht.

Nieuwe varianten – Bones en Bites

Voorheen was het alleen verkrijgbaar in een poedervorm wat over het eten gestrooid kan worden. Nu is ProDen PlaqueOff® ook verkrijgbaar in twee nieuwe varianten:

  • PlaqueOff Dental Bites: kleine treats, verkrijgbaar voor honden of katten.
  • PlaqueOff Dental Care Bones: kauwkluiven, geschikt voor honden.

Bij dagelijks gebruik kunnen deze natuurlijke treats, gemaakt met kelp, de gewone mondhygiëne aanzienlijk aanvullen.