Bewust belonen is goed voor een hond

Geplaatst op

Alle honden zijn gek op een tussendoortje. Bijna alle baasjes geven hun hond graag wat lekkers of belonen goed gedrag. En vooral met dierendag verwennen we onze huisdieren nog eens extra. Daar is niets mis mee, zolang u als baasje even stil staat bij wat u uw hond voorschotelt. Gelukkig worden er steeds meer gezonde snacks ontwikkeld die de gezondheid en het dierenwelzijn juist verbeteren.

Tussendoortjes vaak ondoordacht gegeven

Terwijl baasjes steeds meer aandacht schenken aan goede voeding voor hun hond, worden tussendoortjes vaak nog ondoordacht voorgeschoteld. Ze worden met de beste bedoelingen gegeven en enthousiast kwispelend aangenomen, maar sommige tussendoortjes doen uw huisdier meer kwaad dan goed. Veel menselijke snacks – denk aan kaas, worst, koekjes of etensresten – zijn te vet, te kruidig en bevatten veel calorieën. Ongeveer zestig procent van de gezelschapsdieren heeft last van overgewicht. Dat vergroot de kans op bijvoorbeeld gewrichtsproblemen, suikerziekte of hartklachten aanzienlijk. Ook kunnen kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen allergische reacties veroorzaken. Bijkomend risico van etensresten geven, is dat het kan leiden tot ongewenst gedrag, zoals schooien of eten van tafel stelen.

De snack als waardevolle aanvulling

De meeste snacks zal uw viervoeter weliswaar gretig opsmikkelen. Wie wat kritischer kijkt, ziet al gauw dat veel snacks vooral goedkope grondstoffen en geur-, kleur- en smaakstoffen bevatten. Niet erg gezond dus. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer verantwoorde snacks verkrijgbaar, speciaal gefabriceerd voor hond of kat. Niet alleen caloriearm en afgestemd op hun lichaam, soms zijn ze zelfs een waardevolle aanvulling op de basisvoeding.

Kies bewust

Veel dierenbezitters kiezen voor zichzelf al bewust en doen dat steeds vaker ook voor hun huisdier. Een snack die niet alleen lekker is, maar ook nog eens bijdraagt aan de gezondheid, conditie en het algehele welzijn is dan ideaal. Net als voor onszelf, geldt voor een huisdier dat snacken met een gerust hart kan, zolang het maar verantwoord gebeurd!

Advies

Wilt u weten welk product bij uw gezondheidsvraag past? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag.