Hokamix

Over HOKAMIX

HOKAMIX Classic is het originele recept en sinds de jaren ’80 op de markt. De verschillende kruiden reinigen het lichaam en vullen vitaminen, mineralen en spoorelementen aan. Daarnaast ondersteunen de kruiden een optimale spijsvertering en stofwisseling. Dit zorgt voor een optimale ondersteuning van organen en brengt het lichaam op een natuurlijke manier in balans.

Wolven eten als aanvulling instinctief de ingewanden van hun prooi met de gedeeltelijk verteerde grassen en planten, om de benodigde vitaminen, mineralen en spoorelementen binnen te krijgen. Hij weet hoe hij goed voor zichzelf moet zorgen. Terwijl onze viervoeters afhankelijk zijn van ons, hun baasjes!

SAMENSTELLING HOKAMIX

HOKAMIX producten bestaan hoofdzakelijk – en verschillende zelfs uitsluitend – uit natuurlijke ingrediënten, zoals kruiden, noten, zeealgen, zeewier en mosselextract. Deze ingrediënten zijn een belangrijke bron van waardevolle, onmisbare stoffen (vitaminen, mineralen, sporenelementen). Ze hebben een positieve invloed op meerdere organen, zoals de lever, nieren of het hart.

Een verstandige aanvulling op de basisvoeding is HOKAMIX, hiermee stemt u de maaltijd af op de behoeften van uw hond. En heeft u het gemak van een vitale energieke hond die lekker in zijn vel zit.

“Sinds de jaren 80 hebben we al veel honden kunnen helpen. Soms kwamen baasjes ten einde raad bij ons terecht. Onder het motto ‘baat het niet, dan schaadt het niet’ begonnen ze met HOKAMIX. Meestal duurde het even voor de verandering zichtbaar werd, maar bijna altijd kwám die verandering. De opleving van de dieren en de enorme opluchting en blijheid van hun baasjes maken onze inspanning elke keer weer de moeite waard.”

– Jan Kroeske

Wat is vertering?

Hondenvoeding bevat o.a. vlees, vet, granen en groenten. De voedingsstoffen worden in de maag en darmen bewerkt of ontsloten en via het darmslijmvlies van uw hond in het bloed opgenomen. Hierna gaan ze op weg naar hun bestemming; de verschillende organen. Het hondenlichaam bestaat uit veel organen en weefsels, deze zijn uit heel veel cellen opgebouwd. Elk goed functionerende lichaamscel moet op het juiste tijdstip de juiste voedingsstof in de juiste hoeveelheid ontvangen. Stel dat meerdere cellen van een orgaan of weefsel van uw hond niet de hoogst mogelijke prestatie leveren, dan kan het hele orgaan niet optimaal functioneren. Na enige tijd kunnen er dan gezondheidsperikelen ontstaan.

Wat is stofwisseling?

De stofwisseling is het samenspel van af-, op- en ombouw van voedingsstoffen. Elk lichaam heeft voedingsstoffen nodig om gezond te blijven. De toevoer van voedingsstoffen wordt uitsluitend bepaald door voeding, daarom is de kwaliteit van de voeding zeer belangrijk.

Waarom is een optimale vertering en stofwisseling zo belangrijk?

Wanneer de spijsvertering en stofwisseling niet optimaal functioneren, kunnen organen daaronder lijden. Als afvalstoffen niet goed worden afgebroken door de lever of afgevoerd door de nieren, ontstaat er een opeenhoping van afvalstoffen. Dit kan overal in het lichaam gezondheidsperikelen veroorzaken, zoals bij de huid en vacht of de gewrichten.

Voedingstekort

Heeft uw hond moeite met zijn stofwisseling of is uw hond ‘op oudere leeftijd’ gekomen? Dan is hij minder goed in staat de noodzakelijke voedingsstoffen uit zijn voeding te halen. Zo ontstaat er snel een voedingstekort.

U herkent dit vooral aan de slechte vachtstructuur en huidirritatie. Ook bij een hoogwaardige complete voeding kan de opname van voedingsstoffen ontoereikend zijn. In dat geval kunt u het lichaam helpen met kruiden, deze bevatten o.a. etherische oliën en werkstoffen, die het lichaam van uw hond ondersteunen.

Anatomie van de hond

HOKAMIX ondersteunt (bij):

Huid en vacht

 • droge huid (roos)
 • gevoelige huid
 • kale plekken
 • overmatig verharen

Vitaliteit

 • hart en bloedvaten
 • lever en nieren
 • conditie
 • spijsvertering

Bewegingsstelsel

 • ochtendstijfheid
 • herstel na fysieke inspanning
 • groei (opbouw beenderstelsel)
 • pezen en banden

Gezonde start

U kunt HOKAMIX geven vanaf het moment dat u uw pup in huis krijgt, dat is gemiddeld met acht weken. Bouw de aanbevolen dosering langzaam op.

Werking HOKAMIX

Door toevoeging van HOKAMIX aan de basisvoeding komt en/of blijft het lichaam op een natuurlijke manier in balans. Het resultaat; een goed gevoed lichaam, ondersteuning van het afweersysteem, een glanzende vacht en een mooie huid.

Het is mogelijk dat in de eerste weken van gebruik er sprake is van dunnere stoelgang of meer haarverlies. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam omdat deze van binnenuit wordt gereinigd en alle afvalstoffen eerst uit het lichaam moeten worden verwijderd.
De eerste effecten zullen na circa zes weken zichtbaar worden, mits de aanbevolen dosering dagelijks wordt gegeven. 

Kruiden

HOKAMIX is een mengsel van verschillende kruiden in een goed uitgekiende verhouding. 

Het exacte recept is en blijft natuurlijk “het geheim van de smid”.

Lees hier meer over de ingrediënten en de werking

MAAK KENNIS MET HOKAMIX!

Wilt u uw viervoeter kennis laten maken met HOKAMIX? Begin dan met het bestellen van een introductiepakket. Hierin vindt u verschillende smaakmonsters en informatie. U kunt zelf het introductiepakket samenstellen met de smaakmonsters van uw keuze.

Zo kunt u uitproberen welke variant het beste door uw hond geaccepteerd wordt. De inhoud van de smaakmonsters is niet voldoende om de werking uit te proberen.

Zodra u bepaald heeft welke variant het beste wordt geaccepteerd kunt u een kleinere verpakking bestellen om de werking te gaan testen. In het proefpakket zit een waardebon van 10 euro die u gelijk bij deze bestelling kunt inwisselen.

Voor viervoeters die een BARF-menu krijgen, kunt u de BARF producten selecteren wanneer u een Introductiepakket bestelt.