Over HOKAMIX

HOKAMIX Kruiden is het originele recept, dat sinds de jaren ’80 op de markt is. De combinatie van de 30 verschillende kruiden heeft een drievoudige
werking in het lichaam; het reinigt, ondersteunt een optimale stofwisseling en vertering en vult eventuele tekorten in de voeding aan.

Een goed uitgebalanceerde voeding kan veel klachten voorkomen of verbeteren. Een verstandige aanvulling op de basisvoeding is HOKAMIX. Hiermee stemt u de maaltijd goed af op de behoeften van uw hond. Net zoals de hond het in de natuur zelf zou doen!

Samenstelling HOKAMIX

HOKAMIX producten bestaan hoofdzakelijk – en verschillende zelfs uitsluitend – uit natuurlijke ingrediënten. Zoals kruiden, noten, zeealgen, zeewier en mosselextract. Deze ingrediënten zijn een belangrijke bron van waardevolle, onmisbare stoffen (vitaminen, mineralen, sporenelementen). Ze hebben een positieve invloed op meerdere organen, zoals de lever, nieren of het hart.

Wolven en wilde honden maken hier in de vrije natuur ook gebruik van deze ingrediënten. Zij eten hun prooi vaak niet eens helemaal op. Maar wel direct de ingewanden met gedeeltelijk verteerde grassen en andere planten die de prooi heeft gegeten. Naar behoefte vult de wilde hond zijn menu soms nog aan met planten. Hij weet instinctief hoe hij goed voor zichzelf moet zorgen. Terwijl onze viervoeters afhankelijk zijn van ons, hun baasjes!


“Sinds de jaren 80 hebben we al veel honden kunnen helpen. Soms kwamen baasjes ten einde raad bij ons terecht. Onder het motto ‘baat het niet, dan schaadt het niet’ begonnen ze met HOKAMIX. Meestal duurde het even voor de verandering zichtbaar werd, maar bijna altijd kwám die verandering. De opleving van de dieren en de enorme opluchting en blijheid van hun baasjes maken onze inspanning elke keer weer de moeite waard.”

– Jan Kroeske

Wat is vertering?

Hondenvoeding bevat o.a. vlees, vet, granen en groenten. De voedingsstoffen worden in de maag en darmen bewerkt of ontsloten en omgebouwd tot kleine bouwstenen. Dan worden ze via het darmslijmvlies van uw hond in het bloed opgenomen. Hierna gaan ze op weg naar hun bestemming; de verschillende organen. Het hondenlichaam bestaat uit veel organen en weefsels. Deze zijn achtereenvolgens weer uit cellen opgebouwd. Elk goed functionerende lichaamscel moet op het juiste tijdstip de juiste voedingsstof in de juiste hoeveelheid ontvangen. Stel dat meerdere cellen van een orgaan of weefsel van uw hond niet de hoogst mogelijke prestatie leveren, dan kan het hele orgaan niet optimaal functioneren. Na enige tijd kunnen er dan klachten ontstaan.

Wat is stofwisseling?

De stofwisseling is het samenspel van af-, op- en ombouw van voedingsstoffen. Elk lichaam heeft voedingsstoffen nodig om gezond te blijven. De toevoer van voedingsstoffen wordt uitsluitend bepaald door voeding, daarom is de kwaliteit zeer belangrijk. De stofwisseling reguleert tevens de afvoer van afvalstoffen.

Waarom is een optimale vertering en stofwisseling zo belangrijk?

Wanneer de spijsvertering en stofwisseling niet optimaal functioneren, kunnen organen daaronder lijden. Als afvalstoffen niet goed worden afgebroken door de lever of afgevoerd door de nieren, ontstaat er een opeenhoping van afvalstoffen. Dit kan overal in het lichaam klachten veroorzaken, zoals huid- en vacht-problemen en/of gewrichtsaandoeningen.

Heeft uw hond een stofwisselingsstoornis of is uw hond ‘op oudere leeftijd’ gekomen? Dan is hij minder goed in staat de noodzakelijke voedingsstoffen uit zijn voeding te halen. Zo ontstaat er snel een voedingstekort. Voedingstekorten met betrekking tot noodzakelijke bestanddelen (eiwitten, vetzuren, vitaminen, mineralen of sporenelementen) kunnen twee oorzaken hebben:

Ontoereikende opname van voedingsstoffen
Ook bij een hoogwaardige complete voeding kan de opname van voedingsstoffen ontoereikend zijn. In dat geval kunt u het lichaam helpen. Vele kruiden bevatten o.a. etherische oliën en werkstoffen, die het lichaam van uw hond ondersteunen. Zij zorgen ervoor dat alleen het beste uit het voer wordt opgenomen. Stofwisselingsproblemen herkent u vooral aan de slechte vachtstructuur en huidirritatie.

Slechte toevoer van voedingsstoffen naar het haarzakje
Afvalstoffen en stoffen die ontstaan in de stofwisseling kunnen in het lichaam van uw hond worden opgeslagen. Dit gebeurt meestal in de lederhuid, in de ruimtes tussen de cellen. Deze afvalstoffen verhinderen dat waardevolle voedingsstoffen naar de cellen in de boven gelegen huidlagen worden vervoerd. Dat is de reden waarom eczeem of schilfers ontstaan die tot jeuk leiden. Door een slechte toevoer van voedingsstoffen naar het haarzakje is de vacht niet meer glanzend en mooi.

Stapt u over op een ander voer van goede kwaliteit, of maakt u het huidige voer lichter verteerbaar (door het voor te weken) dan kan dat al wat verbetering geven.

Met HOKAMIX erbij wordt:

  • De vertering en de stofwisseling ondersteund,
  • Een eventueel tekort van vitaminen, mineralen en sporenelementen aangevuld,
  • Het lichaam gereinigd.

U kunt HOKAMIX gebruiken voor:

Huid en vacht
Schilfers
Gevoelige huid
Kale plekken
Overmatig haarverlies

Vitaliteit
Hart- en bloedvaten
Lever en nieren
Conditie
Het maagdarmkanaal

Bewegingsstelsel
Pijn bij opstaan
Problemen bij bewegen
Groei(pijnen)
Slappe pezen en banden

Gebruik HOKAMIX

U kunt HOKAMIX al gebruiken vanaf dat u uw pup in huis krijgt, dat is gemiddeld met 8 weken leeftijd. Door een goed verloop van de spijsvertering en stofwisseling kunt u zo uw hond in optimale gezondheid houden. Als uw hond klachten heeft kunt u HOKAMIX gebruiken om de gezondheid te ondersteunen.

Werking HOKAMIX

HOKAMIX bestaat uit kruiden die de spijsvertering en stofwisseling goed laten verlopen. Hierdoor worden de opgenomen voedingsstoffen verwerkt en omgezet in waardevolle bouwstoffen. Zo worden vitaminen, mineralen en spoorelementen optimaal benut en aangevuld.

Door toevoeging van HOKAMIX aan de basisvoeding komt en/of blijft het lichaam op een natuurlijke manier in balans en kunnen vele, vaak langdurige, problemen worden aangepakt.

Het is mogelijk dat in de eerste weken van gebruik de klachten erger worden, omdat het lichaam van binnenuit wordt gereinigd en alle afvalstoffen eerst uit het lichaam moeten. De eerste effecten van herstel zullen na circa 6 weken zichtbaar worden, mits de aanbevolen dosering dagelijkse wordt gegeven. Het resultaat is een goed gevoed lichaam, met een goede weerstand, een glanzende vacht en een mooie huid, dat in balans is.

Kruiden

HOKAMIX is een mengsel van 30 verschillende kruiden in een goed uitgekiende verhouding. Het exacte recept is en blijft natuurlijk “het geheim van de smid”.

Meer over kruiden