Gebit

Gebitsproblemen bij de hond

Stinkende bek

Er komt een vreselijke lucht uit de bek van onze hond.

Stinken uit de bek door slechte vertering

Uw hond kan uit de bek stinken, omdat hij zijn voedsel niet goed verteert. Het kan ook zijn dat hij daardoor een onregelmatige ontlasting heeft, vaak moet poepen of een dunne(re) ontlasting heeft. De vacht kan ook vettig zijn of juist dof. En misschien heeft hij een verminderde eetlust.

Ziekten oorzaak van stinken uit de bek

Kijkt u even goed in de bek. De vieze lucht kan veroorzaakt worden door tandsteen, ontstekingen of rotte tanden en kiezen. Voor inwendige oorzaken, zoals ziekten aan de nieren, lever of suikerziekte is het van belang uw dierenarts in te schakelen.

Hoe pakt u het probleem aan

  • Als u ziekten als oorzaak heeft laten onderzoeken en er is niets afwijkends te vinden, dan zit het probleem waarschijnlijk in de spijsvertering. Door het opschrokken van het voer of te vet voer kunnen honden een slechte spijsvertering hebben.
  • In eerste instantie kunt u de droge brok voorweken, door het ongeveer 10 tot 15 minuten in lauwwarm water te zetten. Hierdoor is de voeding gemakkelijker te verteren.
  • U kunt de spijsvertering van uw hond ondersteunen. Het eten blijft daardoor minder lang in de maag van uw hond en wordt sneller doorgesluisd naar zijn darmen. Dit helpt bij de geur uit de bek.
  • Heeft u niet voldoende effect bereikt na 8 weken? Probeer dan ook een vetarm dieet, een light-voeding.

Welke voedingssupplementen gebruiken

Wilt u weten welke van onze producten verder bij uw gezondheidsvraag past? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag.

Tip bij tandsteen

Heeft uw hond veel tandsteen? Belangrijk is dan om in eerste instantie het overtollige tandsteen te laten verwijderen onder een roesje bij de dierenarts.

Bekijk ook andere probleemgebieden bij de hond

Huid & Vacht

Gewrichten

Maag & Darm

Voeding

Gebit

Gedrag

Lichaamsverzorging

Weerstand & Vitaliteit

Selecteer één van de categorieën om meer te lezen. Kunt u de gewenste informatie niet vinden?
Geen probleem, gebruik de zoekfunctie of neem contact met ons op en we helpen u verder.