Kittens van hun diarree af met o.a. Cat Care Plus

Geplaatst op

In de zomer hebben we een nest van 7 erg jonge kittens in de opvang gekregen. De dierenarts schatte ze op 5 á 6 weken. De kittens waren allemaal erg ziek. Ze hadden wormen, vlooien, waterdunne diarree, tranende ogen, hun vacht stond omhoog en was mat en ze hadden een fikse groeiachterstand… Drie kittens hebben we uiteindelijk in moeten laten slapen.

De overige vier hielden hun waterdunne diarree. Gezien hun leeftijd wilden we niet steeds zware medicijnen blijven geven en adviseerde onze dierenarts om te beginnen met Sana-pron en Cat Care Plus Maagdarmpasta. We moesten het minstens een week de tijd geven voordat we zouden zien of het werkte of niet.

Na twee dagen waren alle kittens van hun waterdunne diarree af en binnen een week hadden ze normale ontlasting. In die week verdwenen ook de traanoogjes en ging hun vacht weer mooi liggen en voelde zijdezacht aan. Nu hun voeding beter verwerkt werd, begonnen de kittens ook te spelen en te groeien.

Ik heb ze na twee weken ook een stukje vis en wat zachtvoer gegeven om te zien hoe hun darmen erop zouden reageren. Geen van de kittens had er problemen mee, hun ontlasting bleef goed.

Toen het tijd werd voor het verhuizen naar een vast gezin heb ik de mensen gewaarschuwd dat hun diarree klachten terug kon komen, want dit gebeurd vaak in een stressgevoelige situatie. Ook hier bleef de diarree weg en kreeg ik zelfs van twee gezinnen te horen dat ze zo een mooie gezonde vacht hadden.

Wij zijn erg tevreden over het advies wat ons gegeven is en de werking van de producten.

Alle kittens hebben we kunnen behandelen met één pot Sana-pron en één tube Cat Care Plus en zijn dan ook van mening dat het verhoudingsgewijs absoluut niet duur is.