Huidproblemen van onze hond voorbij met vers vlees en HOKAMIX

Geplaatst op

Wij hebben een labrador van 5 jaar nu. Zoals wij dat zeggen “onze Luna”. Een ontzettende lieve en leergierige hond. Altijd vrolijk en behulpzaam. Super enthousiast en wil alles voor je doen, als hij maar wat krijgt na die tijd. Haha, zo kent denk ik iedereen een labrador wel.

Zo ongeveer 1,5 jaar geleden rond de zomer is het eigenlijk begonnen met de problemen. Van het één kwam het ander. Veel krabben, smerige oren, ontstekingen tussen de poten, schilfers op de huid, doffe vacht, rood tussen de liezen, veel haaruitval en lusteloosheid. Wat te doen? Aangezien het onze eerste hond was ging ik al gauw in op adviezen van de mensen om mij heen. Toen kwam ik er eigenlijk pas achter, dat bij veel mensen de echte kennis ontbreekt, qua voeding en algehele gezondheid van een hond. Zelfs onze dierenarts kon mij niet verder helpen (dan alleen symptoom bestrijding). Echter het hielp helemaal niets.

Wij hebben diverse soorten hondenbrokken geprobeerd. Zoals: Royal Canin, Farmfood (met en zonder gluten) en Orijen (six fish). Met het laatste merk zagen wij wel iets een verbetering maar niet het gewenste resultaat.

Toen op een weekend heb ik mij helemaal verdiept in de voeding van de hond. Het kwartje ging vallen en begreep ineens de verhalen die ik al wel eens gehoord of gelezen had, maar niet tot mij doorgedrongen waren. Ik kwam er dus al gauw achter dat de huidige voeding niet paste bij onze hond met allergische reacties.

Heb die week erop contact gehad met Haaksbarf (versvlees). Erg vriendelijke man en samen hebben we een plan van aanpak gemaakt. Welke diersoorten eerst. Bij ons was dat: Paard, Geit en 1x per week zalm. Na een paar vervelende weken van ontgifting, zagen wij heel geleidelijk aan verbetering optreden. Als tussendoortje krijgt hij alleen maar blauwe bessen en wortel op dit moment. Al kijkt ie rond koffiedrinkerstijd naar de kast waarop zijn kluiven altijd lagen. Helaas is dit verleden tijd voor hem. In ruil daarvoor heeft ie nu een hertengewei en vindt dit helemaal geweldig. Nu zijn we bezig om een nieuw diersoort erbij te voegen.

Wij hebben alles in een dagboek bijgehouden en weten zo precies waar Luna wel en niet tegen kan. Na vele weken vers vlees gegeven te hebben, knapte de hond zienderogen op. Eindelijk hebben we er een paar kilo bij gekregen bij Luna. Elke keer dat we meer voerden met de brokken, had meneertje weer diarree. Luna is nu 30 kilo en al bijna een jaar geen diarree meer gehad met het verse vlees. Echter het laatste zetje qua gezondheid lukte niet.

Heb me toen wederom weer verdiept in voeding en kwam op de site van Hokamix. Heb contact gehad met een Sacha, welke erg veel kennis in huis had. Samen hebben we gekeken welke producten het beste passen bij onze hond. Wij geven hem nu:

  • Hokamix Forte
  • Skin & Shine olie
  • Zwarte Komijnolie (voor teken en vlooien)

Wij zijn gestart op 2 juni en kennen onze hond werkelijk waar niet weer.

Bijna geen haarverlies meer, schone oren, ontstekingen zijn volledig weg, vacht begint weer te glanzen, krabben is een stuk minder, roodheid bij de liezen is volledig verdwenen. Had hij eerst 10 tot 14 teken tijdens een boswandeling? Nu niet 1 meer gezien met de zwarte komijnolie.

En misschien wel het belangrijkste: Onze Luna is weer op en top vrolijk, pakt uit zichzelf weer speeltjes uit zijn bak en is na een uur wandelen nog niet moe. Super energiek. Zoals we het verhaal zijn gestart. Kijk: Daar hebben we het voor gedaan.

Een hond kan niet kiezen. Dat moest ik doen voor hem.
Deze verantwoording heb ik op mij genomen. Als ik onze Luna nu in zijn ogen aankijk, dan weet ik, het is goed zo. Dat geeft mij een dankbaar en goed gevoel.

Wij zijn ontzettend blij met de voeding van Haaksbarf en de natuurlijk helpende hand van Hokamix.

Hartelijk dank voor de tijd en energie voor onze labrador.