Geen bultjes of zwarte schilfers meer met HOKAMIX

Geplaatst op Geef een reactie

Wij klopten aan voor advies voor onze Golden Retriever Gwenneth toen ze nog maar net een jaar oud was. We wisten niet meer wat we met haar aan moesten en onze dierenarts ook niet.

Het begon allemaal met kleine bultjes op haar rug. Toen die kapot gingen, kreeg ze zwarte schilfers over het hele lichaam. Een speciale shampoo hielp goed, maar daarmee waren we er nog niet… Gwenneth kreeg ook een antibiotica kuur voor de bultjes en de schilfers en ze moest gesteriliseerd worden. Voor de sterilisatie kreeg ze pijnbestrijding en naderhand bleek nog een antibioticakuur nodig, omdat ze een allergische reactie leek te vertonen op de hechtingen. Tot overmaat van ramp liep ze vlak daarna ook nog eens Giardia op, waardoor ze voor de derde keer in een korte tijd aan de antibiotica moest. Na die laatste kuur verloor ze enorm veel haren. Zelfs als we 2 keer stofzuigden op een dag vlogen de haren nog in het rond! Haar gehele vacht werd dun en we keken zo op haar huid.

Marina van de Water-Veenendaal, de dierenarts van Kroeske BV, informeerde ons uitgebreid. Ze liet ons weten dat alle antibiotica er toe heeft geleid dat ook de goede darmbacteriën zijn afgestorven. Een goede darmflora is belangrijk voor een goede afweer en een sterk immuunsysteem. Het zorgt ook voor een goede voedselvertering en opname en zo voor een optimale benutting van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Zelf produceert de darmflora bovendien ook nog eens kortketen vetzuren, vitaminen en melkzuur (verlaagd de zuurgraad, houdt ziekteverwekkers in toom en zorgt voor een betere opname van mineralen). Bij Gwenneth heeft de medicatie er waarschijnlijk aan bijgedragen dat een tekort is opgetreden aan vitaminen, mineralen, spoorelementen, omega vetzuren en eiwitten.

Als advies kregen wij om haar brokken voor te weken. De voeding kan dan in het maag-darmkanaal direct worden aangepakt door de spijsverteringssappen en hoeft niet eerst dáár voor te weken en uit elkaar te vallen. Op deze wijze is een hond al een paar stappen verder in de vertering van het voer. Daarnaast adviseerde mevrouw van de Water-Veenendaal probiotica te geven als kuur om de darmflora weer op te bouwen. En dit te combineren met HOKAMIX Forte en HOKAMIX Skin & Shine dagelijks over de voeding. Na minimaal 6 tot 8 weken zouden wij de eerste resultaten kunnen verwachten. Die tijd is nodig om eventuele korten aan te vullen en de natuurlijke voedingsstoffen uit HOKAMIX producten in te bouwen in het lichaam.

We besloten aan de slag te gaan met deze adviezen en ons geduld werd beloond! Wij zijn erg blij met alle adviezen. De haren van Gwenneth vallen niet meer uit. We zagen de vacht met de dag mooier worden en gaan glimmen. Ze heeft ook totaal geen last meer van haar ontlasting en de zwarte schilfers zijn zo goed als verdwenen. Wij merkten wel dat de schilfers met bepaalde kauwbotten terug kwamen. Vermoedelijk is Gwenneth overgevoelig voor rundereiwitten, dus die proberen we te vermijden.

Geef een reactie