Duitse Herder pyodermie onder controle

Geplaatst op Geef een reactie

Er is bij mijn hond duitse herder pyodermie vastgesteld. Hier schijnt verder niets aan te doen te zijn dan zo nu en dan prednison eventueel in combinatie met antibiotica. Ik weigerde om dit te geloven en ben gestart met HOKAMIX Forte en HOKAMIX Skin & Shine.

Toen ik begon waren zijn “wangen” er slecht aan toe. Verder had hij over zijn gehele lichaam kleine ontstekingen, en bij de staartinplant een grote plek van zo’n 15 cm. Ook schilferde zijn huid enorm, en zijn vacht was erg dof.

De eerste weken bleef de hevige jeuk uit. Na ongeveer 3 tot 4 weken kon ik de pluk bij de staartinplant er zo uithalen, eronder zaten al kleine nieuwe haartjes. De schilfers waren er nog wel, al had ik wel het idee dat het beter werd. De plekjes over zijn gehele lichaam waren met een week of 4 reeds allemaal verdwenen!!
Ook zijn conditie verbeterde zienderogen, voorheen gedroeg hij zich als een twaalfjarige, terwijl hij nog maar twee jaar is.

We zijn nu 7 weken verder en hij zit weer prachtig in zijn vacht, nog enkele (niet noemenswaardige) schilfers en totaal geen jeuk en plekken meer!!!

Ik kam hem niet meer met een kam. Hier kon zijn gevoelige huid niet tegen en hij kreeg steeds meer jeuk. Tegenwoordig “kam” ik hem met mijn vingers, op deze manier is de huid-controle ook optimaal, en meneer vindt deze massage ook nog eens heerlijk.

Ik wilde dit u laten weten, omdat de duitse herder pyodermie tot op heden geen kans op herstel geeft, ik heb nu de goede hoop dat dit wel het geval zal zijn!!

Ik wil u hartelijk danken voor uw uitgebreid advies, Wolter en ik zijn er bijzonder gelukkig mee!!

Geef een reactie