HD (heupdysplasie) onder controle met HOKAMIX Gewricht+

Geplaatst op Geef een reactie

Onze Riesenschnauzer Vitor, geboren in Portugal in 2014, heeft HD (heupdysplasie) aan 1 heup in een ernstige vorm. Deze diagnose is al gesteld toen hij 6 maanden oud was en nog eens bevestigd toen hij 9 maanden oud was.

Het advies van de behandelende dierenarts was spiertraining d.m.v. rechte lijnen lopen en fietsen om de heupspieren en banden zo sterk mogelijk te houden. Zolang die sterk zijn blijft de rechterheupkop wel in de kom. Zijn verwachte levensduur was natuurlijk drastisch verlaagd.

Zijn voer wordt vanaf de diagnose Heupdysplasie aangevuld met HOKAMIX Gewricht+ om zijn lichaam te helpen de bespiering sterk en soepel te maken en te houden. Dit heeft snel een duidelijke verbetering gegeven.

Na een vervelende misstap ongeveer een paar maanden geleden bleef hij mank. Ook vanuit liggen naar opstaan was niet eenvoudig voor hem. Na twee behandelingen bij de osteopaat en nog wat extra voedingssupplementen van HOKAMIX gaat het weer helemaal toppie met hem.

We gaven een extra kuur van GRAU Groenlipmossel en GRAU Glycofit.

We fietsen elke ochtend bijna 5 km met hem om zijn spierkorset te trainen; voor hem is dat een looptraining. Bijna iedere avond krijgt meneer een boswandeling van ruim 3 kwartier waarbij hij zich momenteel weer helemaal vrij kan bewegen.

Hij is nu bijna 3 jaar oud en is blij en vrolijk. Wij merken niets van zijn Heupdysplasie.

Geef een reactie