“Wat zijn de kosten van een huisdier?”

Van 14 t/m 18 maart 2016 is het de Week van het Geld. Hoeveel kost een huisdier eigenlijk? Huisdieren brengen kosten met zich mee, maar meestal ook plezier. Huisdieren beïnvloeden ook de geestelijke en lichamelijke gezondheid van de eigenaar en zijn of haar kinderen op een positieve manier. De prijs die u daarvoor betaalt verschilt per dier en van de aankoopkeuzes die u maakt.

Eenmalige kosten huisdier

Bij elk dier krijgt u te maken met eenmalige aanschafkosten, zoals een hok, of een riem, etensbak en een mandje. Ook kosten voor castratie of chippen zijn eenmalige kosten.

Terugkerende kosten

Er zijn ook terugkerende kosten voor levensonderhoud. Zo moet het dier elke dag eten. En misschien geeft u het ook een voedingssupplement zoals HOKAMIX omdat hij bijvoorbeeld extreem verhaart, last heeft van allergie, of gewoon omdat u hem een gezonde snack wilt geven. Maar ook kattenbakvulling voor de kattenbak of jaarlijkse vaccinaties bij de dierenarts, wormkuren en vlooienmiddelen vallen onder deze kosten.

Onvoorziene kosten

Terugkerende kosten zijn redelijk in te schatten, onvoorziene kosten niet. Denk daarbij aan een dier dat ziek kan worden en een dierenarts nodig heeft. Misschien zelfs geopereerd moet worden omdat hij door een ongeluk een poot heeft gebroken. Of een ziekte krijgt waarvoor hij de rest van zijn leven medicatie moet gebruiken.

Voor een handig document over de kosten die het hebben van een huisdier met zich mee brengt klik hier.

Bron LICG.

Gerelateerde ervaringen

Gerelateerde ervaringen