“Wanneer moet ik met mijn kreupele hond naar de dierenarts?”

Het komt regelmatig voor dat een hond kreupel loopt. Wanneer is het nodig om met een kreupele hond naar de dierenarts te gaan.

Geeft een hond makkelijk pijn aan

Honden zijn over het algemeen erg hard voor zichzelf. Dus als hij kreupel is dan heeft hij ook echt pijn. Is de pijn acuut dat zal de hond soms piepen, maar bij chronische pijn doen ze dit zelden. Ze kunnen ook andere verschijnselen laten zien dan piepen en kreupel lopen. Een gezonde hond staat soepel op vanuit een liggende houding en is niet stijf of mank. Staat de hond stram en stijf op uit de mand, dan duidt dit bijna altijd op gewrichtspijn. Deze dieren zijn ook vaak eerder moe. Ze gaan bijvoorbeeld liggen zodra u tijdens een wandeling stopt.

Wanneer bezoek ik met mijn kreupele hond de dierenarts

Als uw hond kreupel loopt mag u best even wachten met het bezoek aan uw dierenarts. Vooral jonge puppy’s reageren soms overdreven, zonder dat er veel aan de hand is. Dan zien we snel herstel. Een hond die kreupel loopt moet u aan de korte lijn uitlaten en mag niet te lang lopen. Liever 4 keer per dag 10 minuten dan een keer een half uurtje. Met deze lijnrust moet er na het ontstaan van de kreupelheid verbetering te zien zijn en na 3 dagen hoort de kreupelheid over te zijn. Is dit niet het geval breng dan een bezoekje aan de dierenarts.
Als een hond na een ongelukje langer dan een half uur zijn poot helemaal niet belast of laat bungelen dan is een snel bezoek wel te adviseren.

Ondersteunen van de kreupele hond

Voor dieren met bewegingsproblemen zijn er zeer veel behandelingen mogelijk. Vaak kan u als eigenaar al heel veel zelf doen door de beweging beter over de dag te verdelen en explosieve bewegingsvormen te vermijden. Ook overgewicht bestrijden kan zeer effectief zijn in het oplossen van bewegingsproblemen. Er zijn voedingssupplementen verkrijgbaar die de pezen, banden en gewrichten kunnen ondersteunen.
Neem bij twijfel over zo’n product gerust contact met ons op dan kunnen we u vaak vertellen of het zin heeft of juist kwaad kan om een bepaald product aan uw dier te geven.

Gerelateerde ervaringen

Gerelateerde ervaringen