“Wanneer heeft u het juiste hondenvoer gekozen?”

Er zijn zoveel verschillende soorten voeding te koop, dat het moeilijk kan zijn te beslissen welk hondenvoer u uw hond het beste kunt aanbieden. Een goed supplement of een gezonde snack erbij is een aanrader!

Kijk op welk hondenvoer uw hond het het beste doet

Mooie vacht

Wanneer uw hond gezond is, zal de vacht mooi glimmen en de huid er gezond uit zien. Ook bij oudere honden. Heeft uw hond last van een doffe vacht of vacht problemen? Met de juiste voeding en eventueel voedingssupplementen, zoals omega vetzuren in HOKAMIX Skin & Shine, is dit op te lossen.

Jeuk

Honden krabben zichzelf af en toe. Wanneer uw hond zich vaak krabt of likt dan heeft hij waarschijnlijk last van een allergische reactie. Dit kan een voedselallergie zijn, maar ook een atopie (allergie op omgevingsinvloeden). In de meeste gevallen is dit zeer goed met voeding op te lossen.

Soepel bewegen

Beweging is belangrijk voor een hond. De meeste honden krijgen op oudere leeftijd last van artrose verschijnselen; zoals stijfheid en minder makkelijk bewegen. Met extra ingrediënten als glucosamine en gelatine zijn deze klachten te verminderen of zelfs verhelpen.

Goede ontlasting

De ontlasting van uw hond geeft u veel informatie. De ontlasting moet mooi stevig zijn en makkelijk door de hond uitgepoept kunnen worden. Het is niet goed wanneer uw hond regelmatig last heeft van dunne ontlasting. Het toevoegen van pre- en probiotica aan de voeding om de darmflora te optimaliseren is vaak nuttig in dat geval.

Juiste lichaamsgewicht

Bijna 50% van alle honden in Nederland heeft overgewicht. Overgewicht vergroot de kans op gezondheidsproblemen en verhoogt de kans dat uw hond eerder overlijdt. Tot wel 2 jaar eerder. Zorg dat uw hond het juiste gewicht heeft. Een calorie arme snack zoals HOKAMIX Bonies kunnen daarbij helpen.

Leeftijd van de hond

Wanneer uw hond jong is, zal uw hond ander voer moeten krijgen dan op latere leeftijd. Ook de wat oudere hond heeft speciale voeding nodig. Hierdoor blijft je hond gezond. Zo kan een pup van een groot ras en de oudere hond extra glucosamine aan de voeding toegevoegd goed gebruiken.

Gecastreerd of gesteriliseerd

Helaas worden te veel honden te zwaar nadat ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn. Hierdoor neemt de kans op gezondheidsklachten of vroegtijdig overlijden toe. Pas de voeding van uw hond aan na sterilisatie of castratie, zodat uw hond netjes op gewicht blijft.

Afwisseling van hondenvoer

Wanneer uw hond goed en volledig voer krijgt is het niet nodig voor de gezondheid van uw hond om afwisseling in de voeding aan te brengen. Het is zelfs zo dat (te) snelle afwisseling in voer samenstelling kan zorgen dat de darmen van je hond van streek raken.

Belonen van uw hond

Natuurlijk wilt u af en toe uw hond verwennen en belonen. Dat is belangrijk voor de relatie met uw hond. Vergeet niet dat deze beloning wel moet passen in het voedingspatroon van uw hond. U kunt uw hond belonen met wat brokjes van het gewone voer, maar u kunt ook calorie arm belonen met HOKAMIX Bonies een puur plantaardige snack.

Gerelateerde ervaringen

Gerelateerde ervaringen