Veilig de hond meenemen in de auto

Geplaatst op

Gaat uw hond gezellig mee op vakantie? Of naar het bos of strand, op bezoek bij familie of misschien wel mee naar uw werk? Zorg dan dat u hem of haar veilig vervoert!

Risico als hond los in de auto zit

Een hond die los in de auto zit, loopt een groot risico. Bij een aanrijding wordt hij door de auto geslingerd en kan bijvoorbeeld zijn nek breken. Zelfs bij lage snelheden in de bebouwde kom kunnen de gevolgen van een botsing groot zijn: bij 50 km/uur is de impact van de klap al minstens 25 keer het gewicht van de hond. Dat is ook gevaarlijk voor de overige inzittenden, die geraakt kunnen worden!
Er zijn trouwens nog meer redenen waarom een hond los in de auto geen goed idee is. Als hij naar voren klimt, kan hij u storen tijdens het autorijden. U zult niet de eerste zijn die door zo’n afleiding een ongeluk veroorzaakt. Bij een ongeluk of pech kan uw hond uit de auto ontsnappen en de straat op rennen. De kans dat hij dat overleeft is klein; de kans dat hij een ongeluk veroorzaakt is groot! Ook al rijdt u zelf nog zo voorzichtig, misschien doet een ander dat niet. Of moet u plotseling remmen, omdat er bijvoorbeeld een kind de straat op rent. Een ongeluk komt altijd onverwacht…

Hond vastzetten met speciaal tuig

Argumenten genoeg om je hond te beschermen en hem veilig te laten reizen. Niet los in de auto, en ook niet aan een vastgeknoopte riem, maar op een goede manier vastgezet. Want een dier waarvan je houdt, daar ben je toch zuinig op?
Op licg.nl leest u op welke manieren u uw hond veilig mee kunt nemen.