Tip 3 bij de rui: Voedingssupplementen

Geplaatst op

Door kwalitatief goede voeding te geven aan uw hond wordt de kwaliteit van de vacht beter en zal ook de natuurlijke rui beter verlopen. Welke voedingsbestanddelen zijn het belangrijkste?

Voedingsstoffen voor huid en vacht

De belangrijkste voedingstoffen voor een mooie huid en vacht zijn meervoudig onverzadigde vetten. Omega 6 vetzuren zijn zeer belangrijk voor het ondersteunen van een gezonde huid en vacht. Omega 3 vetzuren ondersteunen de huid door een ontstekingsremmende werking. De combinatie van deze twee vetzuren is dan ook zeer belangrijk in hondenvoer.
Naast deze vetzuren zijn eiwitten en tyrosine belangrijke voedingsstoffen voor uw hond. Deze laatste voorkomt bijvoorbeeld ontkleuring van de haren.

Uw hond heeft ook mineralen en sporenelementen nodig. Koper speelt een belangrijke rol bij de pigmentatie van de haren. Zink is van belang voor de aanmaak van keratine, wat een herstellende werking op de vacht heeft, en zorgt voor glanzende haren en goede kwaliteit voor de nagels. Zwavel zorgt net als zink voor de aanmaak van keratine.

Supplementen ondersteunen rui fase

Heeft uw hond of kat problemen met de rui ondanks het borstelen, wassen en een goede voeding. Komt er maar geen eind aan het verharen, dan kunnen voedingssupplementen uw huisdier tijdens deze fase ondersteunen.

Advies

Wilt u weten welk product bij uw gezondheidsvraag past? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag.