BARF Supplementen bij Vers Vlees Voeding

Geplaatst op

Er zijn veel honden die dagelijks harde brokken voorgeschoteld krijgen door hun eigenaar. Daar is niks mis mee, veel honden doen het daar goed op. Anderen voeren liever naar het principe zoals het in de natuur gaat of ging, volgens BARF.

Wat is BARF?

BARF is een acroniem voor “Bones And Raw Food” of ook “Biologically Appropriate Raw Food”. De term wordt gebruikt om het zelf samenstellen van verse rauwe voeding voor o.a. honden aan te duiden. Zoals de wilde hond leeft en zijn voeding opzoekt. De wilde hond in de natuur eet dan als eerste de voorverteerde inhoud van het maagdarmkanaal en daarna de organen op van zijn prooi, met als laatste het spierweefsel dus het vlees. Honden in de natuur eten ook ontlasting om bestanddelen als EFA, B-vitamines, probiotica, vezels en proteïne op te nemen, en ze eten grond (spoorelementen).

Redenen aanvullen van het BARF menu

Er zijn verschillende hondeneigenaren die hun hond rauw vlees geven, aangevuld met o.a. botten, groenten, eieren, yoghurt. Het is goed om dit menu aan te vullen. Om de volgende redenen. Wilde honden eten ook ontlasting en grond, vergelijkbare bestanddelen kunnen worden toegevoegd. Onze honden leven in principe in een vervuilde omgeving. Er is een laag mineraal niveau van de grond, waar bepaalde soorten voedsel – zoals groenten – groeit. Mogelijk is er een beperkte beschikbaarheid van ingrediënten in sommige gebieden. Verschillende dieren bezitten variabele behoeften, door o.a. erfelijke factoren, bepaalde levensstadia of aanwezigheid van een ziekte.

Waarmee aanvullen?

Om al deze redenen is het raadzaam een goede aanvulling te geven. Wilt u weten welk product bij uw gezondheidsvraag past? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag.