Mijn hond heeft een gevoelige maag en darmen

Geplaatst op

Ontzettend vervelend voor u en voor de hond. Hij laat voortdurend winden, is af en toe aan de diarree en lijkt buikpijn te hebben. Het eten laat hij soms ook gewoon een dagje staan.

Een probleem voor de dierenarts

U bent waarschijnlijk al regelmatig op bezoek geweest bij de dierenarts. Dit is een ingewikkeld probleem voor de dierenarts. Er kunnen namelijk heel veel oorzaken voor zijn en die oorzaken zijn niet van de buitenkant zomaar te zien. Zo kan uw hond eenvoudig weg wat verkeerds gegeten hebben, een maagdarmontsteking hebben of er spelen nare parasieten een rol zoals wormen of Giardia.

Goede basis = goede voeding

Wat in ieder geval erg belangrijk is, om een goede basis te vormen voor een gezond hondenlichaam, is een goede voeding. Dat wisten we natuurlijk al, maar dat geldt vooral bij een maagdarm klacht. En ondanks goed voer kan het zo zijn dat de spijsvertering niet goed verloopt. De klachten treden dan vaak spontaan op en duren maar kort, zoals bij een virusinfectie of het eten van iets verkeerds op straat.
Duren de klachten langer dan kan de darmflora verstoord zijn of er een irritatie zijn van het slijmvlies van maag en darmen. Ook hier kunnen meerdere oorzaken meespelen. Dat wordt een heel lang verhaal om u dat allemaal uit te leggen, dus laten we dat maar even achterwege.

Taak 1: het aanpassen van het voer

De dierenarts heeft misschien al allerlei zaken uitgesloten door verschillende onderzoeken bij uw hond te doen. Vooral het aanpassen van de voeding neemt een belangrijke plaats in. Een voer waarvan de bestanddelen goed verteerbaar zijn, zodat de vertering ervan gemakkelijk verloopt en de voedingsstoffen snel en eenvoudig kunnen worden opgenomen.

Taak 2: voedingssupplementen gebruiken

Verder kunnen er ook voedingssupplementen worden gebruikt die de gunstige bacteriën in het darmkanaal en zo de weerstand ondersteunen. En supplementen die bijdragen aan het tot rust brengen van het maagdarmkanaal en de slijmvliezen weer in een optimale conditie brengen.

Waar kunnen wij u mee helpen

Wilt u weten welke van onze producten bij uw gezondheidsvraag past? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag.