Meer vraag naar voedingssupplementen voor huisdieren

Geplaatst op

Voedingssupplementen, we gebruiken ze veel en vaak. U gebruikt misschien ook wel dagelijks een supplement voor extra vitaminen en mineralen. Zeker in periodes met de ‘r’ in de maand, waar we wel wat extra weerstand kunnen gebruiken. Maar hoe zit het eigenlijk met voedingssupplementen voor huisdieren? 

Groei van de markt in voedingssupplementen

De wereldwijde markt voor voedingssupplementen voor huisdieren groeit. Hoe komt dat? Een belangrijke oorzaak hiervan is dat onze huisdieren een stuk ouder worden als voorheen. Met zo’n oudere leeftijd zie je ook meer gezondheidsperikelen ontstaan.

Ieder dier en iedere levensfase is anders


Natuurlijk wilt u dat uw hond of kat zich fit en vitaal voelt. Helaas heeft de voeding die u geeft niet altijd alle bijvoorbeeld vitaminen en mineralen die uw huisdier nodig heeft. Een natuurlijke manier om de gezondheid van uw hond of kat te ondersteunen, is het geven van voedingssupplementen. Ieder huisdier is anders en iedere levensfase is dat ook. Door het gebruik van kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen compenseert u het tekort aan noodzakelijke voedingsstoffen. Naast vitaminen en mineralen kunnen voedingssupplementen ook op andere gebieden een toegevoegde waarde zijn; denk hierbij aan energie, weerstand, beweging en gewrichten, spijsvertering en bloedsomloop.

Voorbeelden supplementen


Glucosamine, chondroïtine, MSM, boswellia, yucca en andere gewrichtsondersteunende producten zijn nog steeds populaire bestanddelen op de markt voor supplementen en traktaties voor honden en katten. Omega-vetzuren zijn populair voor een geïrriteerde, droge en rode huid, ongewenst of overmatig verharen en voor de ondersteuning van de gezondheid van huid en vacht. Andere ingrediënten die in opkomst zijn, zijn probiotica voor een optimale darmflora en ondersteuning van de darmgezondheid.

Aanvulling op een goede voeding


Voedingssupplementen zijn geen medicijn of wondermiddel en moet u dan ook gebruiken als aanvulling op een gebalanceerde voeding. Net als mensen kunnen dieren wel eens wat extra ondersteuning gebruiken, zeker bij verzwakte weerstand (bijvoorbeeld na een operatie) of bij vachtproblemen.

Wilt u weten welke voedingssupplementen u kunt gebruiken voor uw huisdier?
Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.