“Koude en artrose bij hond en kat”

De koude heeft zijn intrede weer gedaan. Daarnaast regent het ook nog eens regelmatig. Voor oude honden en katten die last hebben van artrose geen leuke tijd.

Welke verschijnselen duiden op artrose?

Is uw hond of kat al ouder en loopt uw hond of kat soms stijf of kreupel? Is dit vooral duidelijk na rust? Gaat het langzaam beter als hij eenmaal in beweging is? Dit kan duiden op artrose oftewel gewrichtsslijtage.

Meer klachten bij koud en nat weer

Oude honden en katten met gewrichtsproblemen als artrose hebben vaak meer klachten bij koud en nat weer.

Zorgen voor minder gewrichtsklachten

Om te zorgen dat uw hond of kat in dit winterse seizoen minder klachten heeft kunt u o.a. zorgen voor een warme en zachte rustplek binnen.

Regelmatig bewegen is belangrijk, vooral voor een dier met artrose. Door beweging is er meer doorstroming in en om de gewrichten. Hierdoor is er meer aanvoer van gezonde stoffen en meer afvoer van afvalstoffen. Zo krijgt het bewegingsapparaat, de spieren, pezen en gewrichten voldoende voeding en training. Dus ga met uw hond vaak (5-6 x per dag) een klein stukje wandelen. En geef daarbij uw hond elke dag ongeveer dezelfde beweging. Zo houdt u de gewrichten warm en soepel.

Om de gewrichtsgezondheid te ondersteunen bestaan er voedingssupplementen met glucosamine en chondroïtinesulfaat. Zo kunt u HOKAMIX Gewricht+ gebruiken of GRAU Groenlipmossel. Dit kunt u combineren met supplementen met omega-3 vetzuren, HOKAMIX Skin & Shine.

Wat doen deze bestanddelen?

Glucosamine en chondroïtine smeren de gewrichten en maken en houden ze soepel. Glucosamine is een eiwit dat van nature voorkomt in kraakbeen, bindweefsel en gewrichtsvloeistof. Bij artrose en het ouder worden wordt er minder glucosamine aangemaakt. Omega-3 vetzuren remmen eventuele ontstekingen in het gewricht.

Gerelateerde ervaringen

Gerelateerde ervaringen