Hou de weerstand van uw hond goed op peil

Geplaatst op

Met allerlei griep en verkoudheid virussen op de loer, vooral nu met het Corona virus, doen veel mensen extra moeite hun weerstand op peil te houden. Er wordt niet altijd meteen aan gedacht, maar ook de weerstand van dieren wordt extra op de proef gesteld.

Wat is ‘weerstand’

De weerstand is eigenlijk een naam voor het immuunsysteem. Een goede weerstand, de naam zegt het al, zorgt ervoor dat het lichaam goede weerstand biedt tegen bacteriën, schimmels en virussen die het lichaam binnendringen. Het speelt ook een grote rol bij het aanpakken van ontstekingen en bij heling van weefsel. Bij bijvoorbeeld stress, slechte voeding of gebruik van bepaalde geneesmiddelen is de kans groter dat er een keer een ziekteverwekker doorglipt.

De wisseling van seizoenen heeft invloed op de weerstand

‘Het heerst’ wordt er normaliter gezegd  als er om ons heen wordt geniesd en gehoest, of we hebben last van borrelende darmen door een normaal griep virus. Dat heeft te maken met het einde van de kwakkelwinter en het begin van de lente. Ook aan onze viervoeters kunnen we merken dat het seizoen verandert. Er zijn al weer volop pollen in de lucht. En onze huisdieren verliezen ook nog eens hun wintervacht, dit vergt extra energie. Waardoor de weerstand kan verminderen.

Een goede voeding is ook van belang

Meer dan 70% van de weerstand ligt in het spijsverteringskanaal. Niet voor niets wat er gezegd ‘je weerstand begint in je buik’. De gezonde bacteriën in de darm, de darmflora, speelt daarbij een belangrijke rol. Dus een gezonde voeding, wat bestaat uit hoogwaardige voedingsstoffen, is de basis voor een goede weerstand. Een extra ondersteuning met voedingssupplementen, zéker in een periode van ziekte, herstel of ouderdom, daar heeft de hond baat bij.

Langdurige stress is niet goed

Allerlei situaties in het dagelijkse leven kunnen bij honden en katten leiden tot stress. Voorbeelden zijn de komst van nieuwe huisdieren, verandering van de gezinssamenstelling (baby, nieuwe partner), verhuizing of verbouwing en vakantie. Langdurige stress heeft een negatief effect op de weerstand van uw huisdier. Voldoende beweging, frisse lucht, mentale uitdaging en ontspanning spelen daarom een enorme rol in het behouden van een gezonde weerstand. Ook op natte en gure dagen!

Waar kunnen wij u mee helpen

Wilt u weten welke van onze producten bij uw gezondheidsvraag past? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag.