Hond moet ook weer wennen na de vakantie

Geplaatst op

Vandaag is weer onze eerste werkdag en voor de kinderen de eerste schooldag na een heerlijke vakantie. Voor ons wennen, maar dat kan ook zo zijn voor de hond. Als iedereen weer naar het werk of naar school is, zijn ze weer vaker alleen.

Vakantie in pension

Sommige honden gaan naar een pension, waar ze erg veel spelen en met andere honden omgaan. Ze spelen daar over het algemeen meer én leuker met andere honden. Ze oefenen zo hun sociale vaardigheden door de intensieve interactie met andere honden in een (bijna) natuurlijke roedel. Als hij dan thuiskomt kan hij best erg moe zijn.

Eerste dagen na vakantie

Ook kan het zijn dat de hond de eerste paar dagen een beetje in een dip zitten. Het is natuurlijk ook weer even wennen om alleen te zijn na een intensieve periode met zij gezinsleden of met leuke soortgenoten. Hij mist zijn speelkameraadjes gewoon even.

Tips na de vakantie

Na zo’n gezellige vakantie periode is het daarom raadzaam om het alleen zijn weer stapsgewijs op te bouwen. Zorg bovendien dat uw hond zijn energie goed kwijt kan voor u weggaat naar werk of school. Zo helpt u hem om weer te wennen aan de normale dagindeling en voorkomt u problemen.

Advies

Wilt u weten welk product bij uw gezondheidsvraag past? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag.