“Hond met nat koud weer wel of niet trimmen”

Het is erg mistig buiten, het is erg nat en koud. Veel honden hebben weer een dikke vacht, moet u met deze vochtigheid en winterse koude uw hond wel of niet laten trimmen?

Lange vacht vochtig en koud

Mede door het slechte weer, regen en sneeuw bijvoorbeeld, gaat een lange vacht juist sneller klitten. Dan heeft deze dus meer verzorging nodig. Een lange vacht blijft lang vochtig en dat is niet goed voor het lichaam van de hond. Net als de mens kan een hond eigenlijk beter tegen kou dan tegen vocht. Na het trimmen is de vacht misschien dan wel kort, maar het bied nog wel bescherming tegen de kou. De vacht wordt veel sneller droog en de hond zal het daarom met een korte vacht minder lang koud hebben. Een vacht die schoon en zonder klitten is, zal ook makkelijker opdrogen.Een natte hond met kort(er) haar wrijf je ook met een groter gemak even droog. Mocht de hond het toch koud hebben met zijn korte vacht, dan biedt hondenkleding eventueel een oplossing.

Ene hond meer last van de kou dan andere

Ook de leeftijd van de hond beïnvloedt zijn weerstand tegen de kou. Zeer jonge en oude dieren hebben gewoonlijk meer last van de kou dan andere honden. Magere honden hebben meer last van de kou dan honden met een normaal lichaamsgewicht. Voor zwaarlijvige honden is het meestal moeilijker om te bewegen en daarom hebben zij soms meer last van de kou. De levenswijze van een hond heeft ook veel invloed op zijn weerstand tegen de kou: een hond die in de stad leeft en het hele jaar binnen zit, is gevoeliger voor temperatuurschommelingen dan een dier dat meestal buiten leeft.

Trimmen het jaar door

Dus het is verstandig om de hond te laten trimmen ook als het nat of koud is buiten, het kan gewoon het hele jaar door. En natuurlijk om de weerstand te ondersteunen is HOKAMIX toevoegen aan de voeding ook zeer raadzaam.

Productlabels:

Gerelateerde ervaringen

Gerelateerde ervaringen