“Pre- en probiotica; voor een sterke weerstand”

Goede darmbacteriën, de darmflora, zijn van groot belang voor een optimale gezondheid en weerstand. Door ziekte, verkeerde voeding of een antibioticakuur kan de balans tussen de verschillende bacteriën in het darmkanaal verstoord raken. Dit heeft een negatief effect op de weerstand en kan klachten zoals braken en diarree veroorzaken.

Probiotica, gunstige darmbacteriën

Probioticaproducten bevatten dezelfde bacteriën die van nature al aanwezig zijn in het lichaam van huisdieren. Ze hebben als doel de balans tussen de gunstige bacteriën in de darmen te herstellen en te onderhouden. Dit kan bijdragen aan een goede spijsvertering en stoelgang, bevordert de algemene weerstand en helpt bij een voorspoedig herstel na ziekte.

Wat is het verschil tussen Pre- en probiotica

Vaak worden pre- en probiotische middelen door elkaar gehaald of wordt er gedacht dat deze hetzelfde zijn, dit is echter niet zo. Probiotica zijn levende bacteriën die een gezondheidsbevorderende werking hebben. Ze zorgen voor een gunstige samenstelling van de darmflora.
Prebiotica zijn onverteerbare stoffen die gunstig zijn voor de groei en activiteit van alleen de goede darmbacteriën. Voorbeelden van prebiotica zijn onverteerbare koolhydraten of voedingsvezels.

Advies

Wilt u weten welk product bij uw gezondheidsvraag past? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag.

Gerelateerde ervaringen

Gerelateerde ervaringen