“Glucosamine geven aan de hond, waarom?”

Steeds meer mensen met gewrichtsklachten gebruiken Glucosamine. Maar ook bij dieren die minder goed gaan bewegen en last krijgen van stijve stramme gewrichten heeft het goede resultaten. Heel wat honden gaan na verloop van tijd weer beter lopen en hebben duidelijk minder pijn. Daarom wordt het veelvuldig aanbevolen aan diereigenaren.

Glucosamine is geen medicijn

Het is geen medicijn, maar een bouwsteen dat normaliter ook al in het lichaam voorkomt. Het zit in kraakbeen, bindweefsel en in de vloeistof in de gewrichten. Het Glucosamine in voedingssupplementen is veelal gemaakt uit schelpen, de schilden van krabben en garnalen, haaienkraakbeen of is afkomstig van Groenlipmossel.

Artrose

Het supplement wordt veelvuldig ingezet bij honden met artrose klachten. Bij artrose gaat het kraakbeen in de gewrichten langzaam steeds verder kapot. Dit kraakbeen is belangrijk om de stoten die een gewricht krijgt tijdens het bewegen op te vangen. Als het kraakbeen eenmaal stuk is en soms zelfs verdwenen, komt dit niet meer goed.

Werking Glucosamine

Er komt steeds meer wetenschappelijk bewijs dat het daadwerkelijk werkt bij gewrichtsklachten, maar hoe, dat is nog niet helemaal duidelijk. Glucosamine helpt op een of andere manier om de structuur van het nog aanwezige kraakbeen te verbeteren. Bovendien blijft er meer vocht in zitten, waardoor het gewricht soepeler beweegt. Als het kraakbeen bijna geheel verdwenen is, zal Glucosamine waarschijnlijk niet helpen. Het wordt vaak gegeven samen met nog andere supplementen zoals Chondroïtine: samen schijnen ze nog beter te werken tegen gewrichtsklachten.

Wanneer zie ik resultaat?

Het duurt gemiddeld 4 tot 10 weken voordat u merkt dat de Glucosamine gaat werken. U moet dus een poosje geduld hebben, voordat u resultaten gaat zien.

Advies

Wilt u weten welk product bij uw gezondheidsvraag past? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag.

Gerelateerde ervaringen

Gerelateerde ervaringen