“Een hond als huisdier: 8 redenen”

Wij hebben sinds kort er weer een hond bij, een leuke pup genaamd Max. Een lieve, trouwe en gezellige speelkameraad voor onze kinderen. Waarom zou u eigenlijk een hond als huisdier nemen, er zijn zeker wel acht redenen te bedenken.

Acht redenen om, als u een huisdier wilt, een hond te nemen

  1. Een hond uitlaten zorgt voor een goede conditie: elke dag wandelen bij goed en slecht weer houd u fit en geeft u bovendien meer weerstand.
  2. Een hond bewaakt uw huis, dus minder kans voor inbrekers.
  3. Een hond als huisdier werkt beschermend bij jonge kinderen tegen allerlei vormen van allergieën, zoals astma en versterkt hun immuunsysteem.
  4. Een hond als huisdier is een fantastische sociale katalysator: tijdens het uitlaten zal uw hond ongetwijfeld met andere soortgenoten spelen. Een uitgelezen kans om andere hondeneigenaren te ontmoeten en wellicht nieuwe (dieren)vrienden te maken.
  5. Een hond voelt uw emoties als geen ander huisdier. Bent u eenzaam of verdrietig, dan zal hij u opvrolijken want hij leest uw gedachten en emoties als het ware.
  6. Een hond opvoeden is een leerzaam proces waarbij uw kinderen ook kunnen leren verantwoording te nemen. De hond is afhankelijk van u en uw kinderen en dit betekent dat jullie goed voor hem moet zorgen, ook al regent het hard buiten en blijft u liever binnen.
  7. Een hond kunt u trainen bepaalde vaardigheden te ontwikkelen en dit is uiterst dankbaar werk. Denk aan het apporteren van de krant ‘s ochtends vroeg. Maar u kunt hem ook leren om in huis niet te blaffen of bij mensen te bedelen voor een koekje bijvoorbeeld.
  8. Tenslotte, u zult weinig of geen kruimels in huis hebben want een hond is een ware stofzuiger!

Dus mocht u twijfelen of u een hond wilt, misschien dat deze redenen voor u de doorslag geven om zo’n geweldige viervoeter aan te schaffen.

Gerelateerde ervaringen

Gerelateerde ervaringen