Met de donkere koude dagen meer kans op overgewicht

Geplaatst op

Het weer wordt kouder, het regent meer en het is vroeger donker, kortom het is niet meer zo aantrekkelijk om buiten te zijn en iets te ondernemen. Omdat u nu minder graag buiten komt, komt uw hond ook minder vaak buiten. Dit kan gevolgen hebben voor het lichaamsgewicht van uw hond.

Voldoende bewegen

Tijdens de herfst en winter periode is het daarom verstandig om het gewicht van onze huisdieren in de gaten te houden. Doordat ze minder beweging krijgen hebben ze de kans zwaarder te worden. Ligt de hond de hele dag in zijn mand en mag hij aan het einde van de dag even mee een blokje om, dan wordt iedere calorie opgeslagen in de vorm van vet. Beweegt een hond voldoende, dit betekent minstens 3x per dag wandelen, waarvan minstens één lange wandeling van een half uur, dan wordt iedere calorie (energie) verbrandt.

Verantwoord snacken

En als u uw hond weleens verwend, wij houden tenslotte ook van een koekje bij de koffie, doe het dan met een calorie arme snack (HOKAMIX Bonies) en laat hem werken voor de beloning. Dit zorgt voor minder calorie inname en meer calorie verbranding.

Tip!

Zorg dat u van uw hond regelmatig het gewicht controleert. Heeft u een grote hond dan kunt u hem ook altijd wegen bij uw dierenarts of misschien heeft uw dierenspeciaalzaak wel een weegschaal.