“De herfst, samen genieten met uw hond”

Na al het prachtige (na)zomerse weer is het nu toch echt herfst. Voor de hond zijn er echter wel wat dingen waar we rekening mee moeten houden. Zo komen we de herfst moeiteloos door en kan u heerlijk genieten met uw hond.

Boomvruchten niet voor de hond!

In de herfst liggen er veel eikels in het bos. Honden vinden het vaak leuk om met eikels te spelen of op te eten. Dit is sterk af te raden. Eikels bevatten Looizuur (tannine), welke giftig is. Looizuur veroorzaakt buikkrampen, diarree en braken. En kan zelfs dodelijk zijn.
Eikels, dennenappels en kastanjes kunnen ook verstoppingen veroorzaken als ze in één worden doorgeslikt. Vaak kan deze verstopping alleen met een operatie worden verholpen.

Paddestoelen

In de herfst zijn er veel mooie paddenstoelen in de mooiste kleuren en vormen. Sommige paddestoelen zijn ook voor honden giftig. Bel direct de dierenarts als u denkt dat de hond een paddestoel heeft gegeten. Neem een foto mee van de paddenstoel of neem de paddenstoel mee naar de dierenarts.

Takken geen hondenspeelgoed

Wat is er nu leuker dan het apporteren en spelen met takken. Veel honden vinden het geweldig om  met stokken te spelen. In de herfst waaien er veel oude dode takken uit de bomen. Deze stokken splinteren makkelijk. Splinterende takken kunnen vast blijven zitten en problemen veroorzaken in de mond, maag en darmen.

Vlooien

Ook in de herfst zijn er vlooien. In de winter overwintert de vlo binnen in huis. Vlooien leggen veel eitjes op uw huisdier. De larven zoeken een warme, beschutte plaats. Bijvoorbeeld het tapijt of de kieren van het laminaat. Het is moeilijk alle vlooien te bestrijden. Behandel uw hond preventief.

Oogstmijt larven of herfstmijt

Heeft uw hond last van jeuk na het uitlaten, kijk hem dan in de herfst na op oogstmijt larven. De oranje mijtlarven zijn een halve mm. groot en met het blote oog te zien. De mijtlarven worden volwassen op de hond. Dit jeukt erg. De hond gaat krabben, bijten en schuren. Met een goed vlooienmiddel kunnen deze mijten goed behandeld worden. De dierenarts kan de hond iets voorschrijven tegen de jeuk en de wondjes van het likken en krabben.

Laat u zien!

‘s Avonds is het weer vroeg donker. Zorg dat u gezien wordt. Dat geldt voor baas maar ook voor de hond. Met een reflecterende halsband of een goed zichtbaar lampje kan iedereen de hond duidelijk zien.

Weerstand verhogen

Voor een goede weerstand is het belangrijk uw hond een goede voeding te geven. Het is raadzaam dit aan te vullen met een supplement. Dit zorgt ervoor dat uw hond van binnenuit een goede basis opbouwt met voldoende energie en alle voedingsstoffen ter ondersteuning van een gezonde huid en vacht. Want een gezonde huid en vacht bieden de allereerste bescherming tegen schadelijke indringers.

Let op het lichaamsgewicht

Door de koude en de regen die de herfst met zich mee brengt komt u minder graag buiten en daardoor ook uw hond. Dit kan gevolgen hebben voor het gewicht van de hond omdat hij zo minder beweging krijgt. Houdt daarom tijdens de herfst en winter periode het lichaamsgewicht extra in de gaten.

Advies

Wilt u weten welk product bij uw gezondheidsvraag past? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag.

Gerelateerde ervaringen