“Bij Demodex infectie weerstand verhogen met HOKAMIX”

Als ik ’s middags de praktijk binnen kom, staat een tweetal jonge Engelse bullen mij al op te wachten. Ze hebben kale plekjes over hun hele lijf. Ze jeuken niet en er zijn ook geen korstjes te zien. De eigenaresse meldt dat een nestgenoot ook rare kale plekken kreeg en dat deze last had van Demodex.

Demodex zichtbaar

Ik laat haar weten dat Demodex niet besmettelijk is en het alleen voorkomt bij honden met een verminderde weerstand. Het lijkt me dus sterk dat beide honden Demodex hebben. Bovendien begonnen de plekken altijd aan de kop bij de honden met Demodex die ik heb gezien. Maar uit eigen ervaring weet ik ook dat het lang niet altijd allemaal volgens het boekje hoeft te verlopen.
Ik neem dus voor de zekerheid toch een huidafkrabsel. En zowaar! Door de microscoop kijkende verbaas ik me over de grote hoeveelheid Demodex. De geïnteresseerde eigenaresse laat ik even meekijken naar de mijten. Ze zien eruit als wormvormige beestjes met acht korte, stompachtige pootjes. 

Mijtdodend middel

De eigenaresse verlaat de praktijk met medicijnen om de mijten te doden. Dat moet een maand later herhaald worden en dan maken we opnieuw een afkrabsel. Vaak is Demodex hardnekkig en moet er langdurig behandeld worden. Hoe hardnekkig merk ik datzelfde spreekuur nog.

Weerstand verhogen met HOKAMIX Forte

De volgende hond op hetzelfde spreekuur is een kruising. Een mooie pup van 8 maanden welke de eigenaren hebben overgenomen van Stichting Aai. De hond komt uit Italië en was daar een zwerver, heeft ook rare kale plekken en is al behandelt geweest voor Demodex. Een afkrabsel leert dat de pup er toch nog niet van af is. En bijna hetzelfde verhaal geldt daarom voor deze hond, echter de Advocate wordt vervangen voor een wat steviger middel omdat de mijt hier wel erg vasthoudend is. HOKAMIX Forte kan worden aanbevolen om de weerstand van de hond te verhogen. De kruiden bevatten vitamine A en C en zeealg in HOKAMIX Forte heeft een hoog gehalte aan ß-caroteen (voorloper van vitamine A) waardoor afweercellen worden geactiveerd en de weerstand wordt versterkt. Bij deze Engelse Buldoggen waren er geen huidwonden, maar sommige honden hebben extreme jeuk en brengen bij zichzelf aardig wat schade aan. Door de bijzonder hoge groeifactor in de zeealg wordt wondheling en aangroei van nieuw huidweefsel sterk bevorderd. Daarnaast bevat HOKAMIX Forte eiwitten van hoge kwaliteit, hierdoor worden lichaamscellen beter gevoed met een aantal voor de hond essentiële aminozuren. En zo genezen wondjes dus ook sneller.

Gerelateerde ervaringen