“Is kattenvoer slecht voor de hond?”

Regelmatig hoor ik van hondeneigenaren dat hun hond van het kattenvoer snoept. En daarbij wordt de vraag gesteld; kan dit kwaad?

Kattenvoer is gemaakt voor de kat

Kattenvoer is afgestemd op de voedingsbehoeften van de kat en niet op die van de hond. Een kat is een echte vleeseter, een carnivoor, terwijl een hond naast vlees ook de behoefte heeft aan een klein beetje groenten. Kattenvoer mist belangrijke bestanddelen en voedingsstoffen die voor een hond erg belangrijk zijn. Kattenvoer bevat minder groenten, meer zout en een grotere hoeveelheid vlees en is veel rijker aan eiwitten.

Kattenvoer kan schadelijk zijn voor de hond

De meeste honden vinden kattenvoer erg lekker. Als ze de kans krijgen zullen ze dan ook beslist de bak kattenvoer leeg eten. Hoewel de honden het heerlijk vinden, verstandig is het niet om een hond dit te voeren. Heeft de hond stiekem een klein beetje kattenvoer gegeten dan kan dat niet zoveel kwaad. Maar als een hond regelmatig en grote hoeveelheden kattenvoer eet dan is dat een ander verhaal. Dit kan namelijk zeer schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid van de hond.

Gezondheidsproblemen bij kattenvoer etende hond

Katten kunnen de grotere hoeveelheden zout en eiwitten in kattenvoer veel gemakkelijker verwerken en afbreken dan de hond. De organen van de hond hebben hier veel meer moeite mee.  Worden eiwitten vaak en in grote hoeveelheden ingenomen, dan zullen deze zich in de organen ophopen en zo tot ernstige nier- en gezondheidsproblemen kunnen leiden. Ook het niet aanwezig zijn van belangrijke voedingsstoffen, vitaminen en mineralen kan de gezondheid van de hond schade toe brengen. De weerstand van de hond zal afnemen, de groei en ontwikkeling wordt geremd en organen kunnen schade oplopen.

Productlabels:

Gerelateerde ervaringen

Gerelateerde ervaringen